Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk drapsmann kom til sexmøte med kniv - drakk offerets blod, malte satan-symbol og tok mobilbilder

Ingress

ÅSTEDET: Politiet ble møtt av et gruoppvekkende scener etter at en vennine av drapsofferet fant ham død 28. juni i år. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB SCANPIX
ÅSTEDET: Politiet ble møtt av et gruoppvekkende scener etter at en vennine av drapsofferet fant ham død 28. juni i år. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Detaljene i drapstiltalen mot en 23 år gammel mann fra Lidingö utenfor Stockholm ryster i dag Sverige.

Drapet ble oppdaget 28. juni i år, samme dag som gjerningsmannen spaserte inn på den lokale politistasjonen og fortalte at han hadde utført handlingene kvelden i forveien.

Ifølge Aftonbladet.se har tiltalte seinere forklart at han forberedte drapet i flere måneder.

- Beordret av «stemme» I vår skal han ha hørt en stemme som sa at han selv kom til å dø om han ikke tok livet av en 35 år gammel bekjent. På nettet søkte 23-åringen blant annet på «cut throat» (skjære over hals), «livstid fengsel i Sverige» og «hvordan ødelegge en harddisk».

Offeret, en 35 år gammel mann, var en bekjent og sexpartner av 23-åringen. Sistnevnte hadde vært på besøk i flere timer før han tok fatt på det som skal ha vært  nærmest rituelt drap.

Etter å ha sneket seg på offeret bakfra, knivstakk 23-åringen ham i nakken, før han skar halsen over på ham.

Etterpå skal han ha drukket av offerets blod. På gulvet og veggen brukte han også blodet til å male et pentagram, den femtakkede stjernen i en sirkel som i populærkulturen ofte er brukt som et symbol på ondskap eller «satanisme».

Etterforsket for rasisme Ifølge Aftonbladet.se tok 23-åringen i tillegg bilder på åstedet med mobiltelefonen, i tillegg til å ta på seg noen av offerets klær før han forlot leiligheten.

Drapsmannen var godt kjent for politiet fra før. Han er dømt for en rekke forbrytelser, og har nylig vært under etterforskning blant annet for hatkriminalitet, etter at han skal ha ropt «Sieg heil» til tiggere på gata, før han drapstruet politifolkene som pågrep ham for episoden

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!