Svensk eksdiplomat arrestert for smugling

En tidligere svensk toppdiplomat ble fredag stanset på flyplassen i New Dehli med rundt ti millioner kroner i kofferten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 75 år gamle pensjonisten var på vei til Singapore sammen med sin kone da han ble pågrepet, melder svensk TV 4. Ifølge svensk UD hadde han med seg et beløp tilsvarende 8 til 11 millioner svenske kroner. Kontantene var i flere valutaer og valører.

Paret sitter nå arrestert mistenkt for valutasmugling. Spørsmålet om varetektsfengsling vil komme opp for retten før jul, opplyser den svenske ambassaden i India til Aftonbladet.

- Personale fra ambassaden har vært i kontakt med paret i løpet av helgen. De har det etter omstendigheten bra, sier svensk UDs talsperson Gösta Grassman til Aftonbladet.se. Svensk UD kjenner ikke til hvor pengene kommer fra.

75-åringen jobber ikke lenger for svensk UD, men har ifølge svensk TV4 fortsatt diplomatpass. Han skal ifølge Aftonbladet ha hatt en lysende karriere som toppdiplomat, og har vært ambassadør for Sverige i flere av verdens viktigste hovedsteder. Etter at han pensjonerte seg skal han har reist mye.