Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk ektepar tok hjem fire norske barn

Det svenske ekteparet tok vare på barna da de skjønte at foreldrene var savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Omsorgen og tryggheten ekteparet fra Borås har gitt de fire barna kom som en ren tilfeldighet, skriver Stavanger Aftenblad i dag.

Mistet foreldrene

Natten etter katastrofen i Khao Lak sov ekteparet på et trygt sted i rommet ved siden av barna. Alle var på vei til flyplassen. Selv om barn og sårede ble prioritert for transport til flyplassen, fant det svenske ekteparet igjen de fire barna foran innsjekkingsskranken. Barna hadde mistet foreldrene sine, og det svenske ekteparet sørget så godt de kunne for dem før flyavgang. Ekteparet insisterte på at alle fire barna skulle være med i samme fly som dem selv til Göteborg.

Morfar hentet barna

Da flyet landet i Sverige var det fullt oppbud av helse- og omsorgspersonell på flyplassen. Ekteparet fikk ta med seg barna hjem. Derfra ble det tatt kontakt med nærmeste pårørende, og barna ble hentet etter hvert.

Borås-ekteparet gjorde bare det de følte var det riktige for de lamslåtte barna. Til Stavanger Aftenbladet sier en av svenskene at hun er glad for å hjelpe de sørgende barna som ikke helt forsto hva som hadde skjedd og konsekvensene av katastrofen.

De to søsknene fra Hommersåk er vel hjemme nå. I går kom storesøster til Sola etter opphold på sykehus i Bangkok. Morfar hentet henne på Sola og var fryktelig glad for at alle tre barnebarna endelig var trygt hjemme.

Foreldrene er fortsatt savnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media