STOPP PÅ ARLANDA: Det ble ingen drømmeferie til Island for Emma, Nellie, Mårten, Stig-Johnny och Lisbeth Gustafsson. Foto: Privat/Expressen
STOPP PÅ ARLANDA: Det ble ingen drømmeferie til Island for Emma, Nellie, Mårten, Stig-Johnny och Lisbeth Gustafsson. Foto: Privat/ExpressenVis mer

Svensk familie med dobbel askeuflaks

I fjor måtte familien kjøre hjem fra Spania. Nå kommer de seg ikke til Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Expressen): I fjor sto de askefast i Spania og ble nødt til å kjøre den lange veien fra Spania og hjem til Sverige.

I dag står Mårten og Emma Gustafsson igjen askefast, og det før ferien har begynt, skriver svenske Expressen.se.

I et år har familien planlagt drømmeferie til sagaøya og skulle ha med seg datteren Nellie og hennes farmor og farfar.

I ettermiddag skulle flyet fra Arlanda ha satt kurs mot øya, men det satte vulkanen Grimsvötn en effektiv stopper for da den i går utbrøt og svart røyk steg til værs. Det førte til askesky og en flyforbudsone på 220 kilometer rundt utbruddet.

- Jeg trodde det var en spøk, sier Mårten Gustafsson til avisa.

Samme om igjen - Da kona mi fortalte om vulkanutbruddet I morges, tenkte jeg: 1. april har vært for lenge siden. Jeg trodde det var en spøk, hva er sannsynligheten for at det skjer akkurat den dagen vi planla å reise, sier han.

Det samme skjedde i fjor da askeskyen fra Island lammet flytrafikken i store deler av Europa og forbindelsen til andre verdensdeler. Midt under kaoset var Mårten og Emma på ferie i Spania.

Alle fly var innstilt fra Barcelona, busser og tog var overfylte. Til slutt ordna de en bil, så de fikk kjørt hjem til Sverige. På Island var aktivitetene allerede bestilt, men nå blir det ingen ting av. De skulle egentlig være på Island fram til fredag.

- Dette blir dyrt for oss, sier han.

Båttur truer Nå tenker de alternativt og planlegger å ta en båttur til Riga i Latvia i stedet, men begynner å frykte at askeskyen vil ødelegge den turen også.

- Nå har vi akkurat fått informasjon om at askevær og storm skal drive inn over Østersjøen, sier Mårten Gustafsson oppgitt til Expressen.se.

DOBBEL ASKEUFLAKS: Det er andre gang på ett år at askeskyer spolerer ferien til familien Gustafsson. Foto: AFP/SCANPIX
DOBBEL ASKEUFLAKS: Det er andre gang på ett år at askeskyer spolerer ferien til familien Gustafsson. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer