Svensk fiasko-kapring

En hel busslast med Ericsson-ansatte ble i går arrestert av tungt bevæpnet gresk politi. Kapringen av bussen i regi av Ericsson-ledelsen gikk ikke helt som planlagt...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Ericssons øvelses-kapring av en buss med ansatte ble plutselig mye mer enn en lek. Gresk politi rykket nemlig ut med sine tyngste våpen og arresterte både «kaprerne» og de ansatte.

På motorveien mellom Athen og Korint ble bussen med 25 Ericsson-ansatte stoppet av to maskerte menn med avsagde hagler. De to mennene tok Susanne Maria Wennerberg, som var inneforstått med kaprings-øvelsen, som gissel. Målet til Ericsson-sjefene var å se hvordan deres ansatte ville takle en slik presset situasjon.

Den som sørget for at øvelsen plutselig ble alvor, var en våken bilist som ble vitne til «kapringen». Han tok mobilen fatt og varslet politiet. Det skriver svenske Aftonbladet.

I noen svært hektiske minutter fryktet tungt bevæpnede politistyrker at katastrofen fra i fjor skulle gjentas. Da ble tre personer drept i et virkelig kaprerdrama på samme sted.

Da politiet fikk vite at «kapringen» var en øvelse, arresterte de like godt samtlige som befant seg i bussen. Først senere på ettermiddagen ble de svenske og greske Ericsson-ansatte satt fri. «Kaprerne» var leid inn fra reisebyrået som Ericsson benyttet til konferansen i Hellas.

- Vi beklager det inntruffne. Det er svært uheldig at vi var til bry for myndighetene. Det beklager vi, sier Ericssons informasjonsdirektør Lars Ståhlberg til Aftonbladet.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no