12 ANMELDELSER: Komunikasjonssjef ved Örebro-politiet Mats Nylèn forteller til Dagbladet at politiet har fått inn 12 anmeldelser mot den svenske forretningsmannen (44), som alle går på utnytting av barn for seksuell posering og seksuell tvang via Internett.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
12 ANMELDELSER: Komunikasjonssjef ved Örebro-politiet Mats Nylèn forteller til Dagbladet at politiet har fått inn 12 anmeldelser mot den svenske forretningsmannen (44), som alle går på utnytting av barn for seksuell posering og seksuell tvang via Internett. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Svensk forretningsmann (44) anmeldt av 12 unge jenter for pedo-chat

- Jenta (13) chattet med mannen dagen før hun tok sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at politiet tirsdag forrige uke fikk inn to anmeldelser mot den 44 år gamle forretningsmannen, har det nå kommet ytrterligere ti anmeldelser mot mannen.

Alle dreier seg om utnytting av barn for seksuell posering og seksuell tvang via Internett.

- I går hadde vi totalt fått inn tolv anmeldelser mot mannen, og vi tror fortsatt at det vil komme flere, sier kommunikasjonsskjef i Öfterbro-politiet i Sverige, Mats Nylèn til Dagbladet.

Alle fra Vest-Sverige Ifølge kommunikasjonssjefen er det flere likhetstrekk hos de det har kommet inn anmeldelser fra:

- Så vidt meg bekjent er de alle unge jenter, og alle kommer fra vestre Sverige, sier Nylen -  og forteller at 44-åringen ser ut til å ha brukt samme framgangsmåte overfor alle de unge jentene.

- Det samme mønsteret ser ut til å gå igjen: mannen har utgitt seg for å være en 15 år gammel gutt som har tatt kontakt med jenvgamle. Han har ugitt seg for å være en annen.

Nylen forteller at alle de 12 anmeldelsene kommer fra personer som har chattet med bealarson97. Før helga sa Nylèn til Dagbladet at politiet mener det er sannsynlig at 44-åringen har brukt flere brukernavn på nettet.

- Vi ønsker ikke å gå ut med mer informasjon om dette nå, sier Nylèn i dag.

- Chattet dagen før selvmordet Ifølge Nylèn er de svenske påtalemyndighetene styrket i sin tro på at ei 13 år gammel jente tok sitt eget liv i Kumla etter at hun ble seksuelt presset på nettet av 44-åringen.

Pia Åsberg i påtalemyndighetene forteller til Expressen at de tror 13-åringen chattet med mannen så seint som dagen før hun tok sitt eget liv. Hun forteller til avisa at det er en sammenheng mellom det jenta skrev i internettsamtalen og selvmordet.

- Det finnes, slik jeg ser det, en sterk kobling, men jeg kan ikke med sikkerhet si at det er jentas kontakt med denne mannen som forårsaker selvmordet, sier Åsberg til Expressen.

- Det kan sikkert finnes flere omstendigheter, men en strek kobling er det, legger hun til.

Nekter straffskyld 44-åringen har hatt en rekke betrodde posisjoner - blant annet som fotballtrener for et jentelag. Den erfarne forretningsmannen har vært invitert til Nobel-middagen, og han har erfaring fra svensk idrett på toppnivå.

For fire år siden opprettet han ei gruppe på Facebook hvor han fremmet kvinners rettigheter. Senest på kvinnedagen den 8. mars skrev han et innlegg i gruppa:

«I dag på den internasjonale kvinnedagen føler spørsmålet dessverre mer aktuelt enn noensinne. Ulike former for trakassering, framfor alt mot kvinner, i relasjoner eller gjennom netthets... Det virker som vi menn tror vi har rett til å behandle kvinner som vi vil.»

44-åringen ble fengslet forrige fredag. Han nekter fortsatt straffskyld, opplyser Nylen overfor Dagbladet.

I SORG ETTER SELVMORD: Ei 13 år gammel jente tok sitt liv i Kumla i Sverige forrige uke. Ekspressen skriver nå at svenske påtalemyndigheter mener jenta chattet med den fengslede 44-åringen dagen før selvmordet, og at mye tyder på at det er en sammenheng mellom det jenta skrev i chatten og selvmordet. I Kumla sørger lokalbefolkningen over tapet av jenta. I utkanten av byen har mange lagt ned blomster og lys til minne om henne.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
I SORG ETTER SELVMORD: Ei 13 år gammel jente tok sitt liv i Kumla i Sverige forrige uke. Ekspressen skriver nå at svenske påtalemyndigheter mener jenta chattet med den fengslede 44-åringen dagen før selvmordet, og at mye tyder på at det er en sammenheng mellom det jenta skrev i chatten og selvmordet. I Kumla sørger lokalbefolkningen over tapet av jenta. I utkanten av byen har mange lagt ned blomster og lys til minne om henne. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer