LANSLAGSSPILLER: Gustav Svensson, her i duell med amerikanske Jonathan Bornstein, har to kamper for det svenske A-landslaget. Foto: Victor Decolongon/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
LANSLAGSSPILLER: Gustav Svensson, her i duell med amerikanske Jonathan Bornstein, har to kamper for det svenske A-landslaget. Foto: Victor Decolongon/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Svensk fotballspiller flykter fra Ukraina umiddelbart

- Jeg skal ta første fly vekk herfra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag fikk Russlands president Vladimir Putin fullmakt til å bruke militærmakt mot Ukraina.

Situasjonen i landet er svært spent, og mange har allerede forlatt den tidligere sovjetstaten ved Svartehavet.

Første fly Den svenske fotballspilleren Gustav Svensson, som har to kamper for Sveriges A-landslag, spiller i den ukrainske klubben Tavrija Simferopol, som ubeleilig nok holder til på Krimhalvøya hvor Putin har sendt 6000 russiske soldater.

Svensson forlater nå landet umiddelbart.

- Jeg skal komme meg til nærmeste flyplass og ta første flyet vekk herfra, sier han til fotbollskanalen.se.

Fram til i dag har klubben forholdt seg rolig rundt situasjonen, men nå rømmer alle Ukraina.

Kanskje til Tyrkia - Klubben prøver å organisere det sånn at alle spillere og ledere skal komme seg bort fra landet så raskt som mulig, så det er veldig kritisk. Jeg veit ikke hvor vi skal, bare ut av Ukraina. Klubben har snakket om at vi kanskje skal komme oss til Tyrkia, og trene der. Men førsteprioritet er bare å komme seg vekk, sier Svensson til fotbollskanalen.se.

- Hvordan er stemninga der nå?

- Jeg har ikke vært inne i byen, men blant oss spillere og ledere er den middels. Alle drar hjem til sine familier så raskt som mulig. Det jobbes med en spillerbuss som skal ta oss til flyplassen, men hvis det tar for lang tid, kjører jeg bare til flyplassen selv, sier Svensson til fotbollskanalen.se.