Svensk gangster pågrepet etter denne skytinga

Den svenske undergrunnsprofilen Mille Markovic (52) er pågrepet etter skuddløsning mot strippeklubben Privé i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kriminelle pornomogulen Mille Markovic (52) er arrestert, mistenkt for å ha bestilt et drapsforsøk etter en skuddløsning mot strippeklubben Privé i Stockholm.

10 mai avfyrte en hettekledd mann skudd mot inngangen til Privé, som ligger på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Det ble løsnet flere skudd mot klubben samme kveld, uten at noen kom til skade.

Markovic ligger i en maktkamp om strippeklubben. Den drives nå av Markovic' tidligere forretningspartner Michael Badelt, men Markovic hevder at han ikke har fått betalt for klubben.

Badelt sier til Expressen at det er han som har sørget for at Markovic nå er pågrepet.

Markovic kom til Sverige fra det daværende Jugoslavia i 1982. Han er tidligere proffbokser, og har i lang tid vært en kjent maktperson i Stockholms underverden.

PÅGREPET: Mille Markovic (52)
PÅGREPET: Mille Markovic (52) Vis mer

Han er blant annet dømt for mishandling, utpresning, skattekriminalitet, brudd på våpenloven, trusler og narkotikakriminalitet.

I 2010 ble det kjent at han var hovedkilden til boka «Den motvillige monarken», om svenskenes konge Carl XVI Gustaf.

I boken ble det hevdet at svenskekongen hadde deltatt på nakenfester, vært på strippeklubber, og at han hadde vært utro mot dronning Silvia.

Markovic hevdet å ha bildebevis for kongens strippebesøk.

Det ble senere kjent at en av kongens venner, Anders Lettström hadde vært i kontakt med Mille Markovic for å betale ham for å holde tyst.

SKYTER MOT STRIPPEKUBB:  Denne personen ble fanget på strippeklubbens overvåkningskamera i det han avfyrer skudd 10. mai.
SKYTER MOT STRIPPEKUBB: Denne personen ble fanget på strippeklubbens overvåkningskamera i det han avfyrer skudd 10. mai. Vis mer