Svensk handelsgymnas glemte religions-undervisning

Elever står i fare for å stryke fordi skolen tok feil.

EKSAMEN Svenske elever måtte velge mellom å stormlese i en uke, eller stryke i religonsfag Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
EKSAMEN Svenske elever måtte velge mellom å stormlese i en uke, eller stryke i religonsfag Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske avgangselever på et handelsgymnas i Göteborg raser fordi lærerne glemte å gi dem undervisning i religionsfag, skriver den svenske lokalavisen Göteborgsposten.

Tredjeklasse-elevene skulle ha fullført videregående dette semesteret, men står nå fare for å stryke i faget.

De seks elevene fikk tilbud om å lese til eksamen i én uke, eller å stryke i faget og ta opp religionsundervisningen etter sommerferien.

I går hadde elevene eksamen, men det er ennå ikke kjent hvordan det gikk med dem.

Ledelsen på skolen tolket undervisningsloven feil og trodde det var greit å bytte ut religionsundervisning med samfunnsfag.

- Når man leser loven, kan det tolkes som om man kan bytte ut religion med samfunnsfag, sier Christel Berver, rektor på Aniaragymnaset til gratisavisen Metro.

Det var en oppmerksom lærer som reagerte på at elevene ikke hadde fått religionsundervisning, men også elevene skal ha undret over hvorfor de ikke hadde hatt religionsundervisning på to år.

- Det er virkelig det verste man kan tenke seg, sier en av de uheldige elevene, 19-årige Aryan Roozytalab, som har brukt uken på å stormlese.

- Helt tydelig Enhetssjef ved Skoleinspeksjonen i Göteborg er uenig i at det er enkelt å mistolke loven.

- Nei, det syntes jeg ikke. Det står veldig tydelig uttrykt hvilke kurs som inngår og at kurset religionskunnskap A er obligatorisk, sier Magnus Haglund til det svenske nyhetsbyrået TT.