Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk Hells Angels-medlem skjøt en mann i beinet. Så voldtok han et kvinnelig vitne i en badstu

Tidligere høytstående medlem i Hells Angels Sverige ble dømt til 12 års fengsel.

DØMT: En mann i 30-åra, tidligere medlem av den kriminelle gjengen Hells Angels, er i en tingrett i Göteborg dømt til 12 års fengsel for å ha skutt en mann i beinet og så voldtatt vitnet som så skytingen. Han ble også dømt for et drapsforsøk. Dette bildet avdekket det svenske politiet under sin etterforskning etter å ha fått tilgang til mannens mobiltelefon. Foto: Politiet i Sverige
DØMT: En mann i 30-åra, tidligere medlem av den kriminelle gjengen Hells Angels, er i en tingrett i Göteborg dømt til 12 års fengsel for å ha skutt en mann i beinet og så voldtatt vitnet som så skytingen. Han ble også dømt for et drapsforsøk. Dette bildet avdekket det svenske politiet under sin etterforskning etter å ha fått tilgang til mannens mobiltelefon. Foto: Politiet i Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27. november 2016 ble en mann funnet skadet i en trappeoppgang i Göteborg. Han hadde blitt skutt flere ganger i beinet, blødde kraftig og ble funnet liggende.

Gjerningsmannen var en mann i 30-åra. I en dom fra en svensk tingrett beskrives han som tidligere medlem av den kriminelle MC-banden Hells Angels. I et tiår skal han ha vært et høytstående og betrodd medlem av den organiserte kriminelle gjengen, ifølge sin egen forklaring.

Denne uka ble mannen dømt til 12 års fengsel for skytingen, et drapsforsøk og en grov voldtekt, skriver Expressen.

Voldtok kvinne i badstu

For da den nå dømte mannen i 30-åra skjøt den ene fornærmede i beinet, var en kvinne vitne til hendelsen. Det tidligere Hells Angels-medlemmet voldtok så kvinnen.

Kvinnen har forklart at hun fryktet for sitt eget liv etter at hun ble vitne til skytingen. I tiltalen mot mannen het det at han forgrep seg på henne ved å utnytte hennes redsel.

Det tidligere Hells Angels-medlemmet ga kvinnen fem narkotiske tabletter og sagt til henne før voldtekten at «du er med på dette», skriver Expressen. Kvinnen svelget tablettene i frykt. Så ble hun voldtatt i en badstu. Beskjeden fra mannen i 30-åra var så «dette blir mellom oss», ifølge avisa.

Den nå domfelte mannen nektet i rettssaken mot ham for å ha voldtatt kvinnen. Retten trodde ikke på ham.

Dømt for drapsforsøk

Det tidligere Hells Angels-medlemmet nektet også for et drapsforsøk mot en annen mann, men ble dømt også for dette.

Det skjedde også i Göteborg i fjor. Den fornærmede mannen lå hjemme i sitt badekar da den dømte skjøt gjennom inngangsdøra til den aktuelle leiligheten. Skuddet skal ha blitt rettet mot døras kikkehull, og ifølge påtalemyndighetene var skuddet ment å lokke mannen som oppholdet seg i leiligheten til døra.

Det gjorde han også, men det kom aldri noe skudd nummer to og mannen forble uskadd.

Tingretten utelukket i sin dom andre eventuelle gjerningsmenn basert på DNA-bevis. Den domfelte mannens biologiske spor fantes nemlig på hylsa fra skuddet som ble avfyrt mot døra, skriver Expressen.

Fornærmede og den domfelte var bekjente, men fornærmede ønsket ikke å medvirke i etterforskningen av det tingretten mente var et drapsforsøk.

Motivet for begge skytingene den tiltalte ble dømt for, er ikke kjent.

Hans forsvarer Anders Lindstrand mener dommen er trukket på feil slutninger. Advokaten er uenig i at hans klient skulle ha blitt dømt for den grove voldtekten og drapsforsøket.

- Det finnes egentlig ingen konkrete bevis, kun ord-mot-ord situasjoner som mangler støttebevis. Det er omstendigheter her som gjør at man burde ha karakterisert disse sakene på en helt annen måte man har gjort, sier Lindstrand til Expressen.

Advokaten ønsker ikke å kommentere hvorvidt de kommer til å anke dommen eller ikke.

Lang kriminell løpebane

Det tidligere Hells Angels-medlemmet i 30-åra har imidlertid hatt en lang kriminell løpebane som begynte allerede i 2000. Det skal være registrert 22 domfellelser på den aktuelle mannen, ifølge Expressen.

Dommene går på alt fra vold, narkotika, heleri, utpressing og grove brudd på våpenloven.

I politiets etterforskning av mannen skal det ha kommet fram at han for tre år siden gikk ut av den organiserte kriminelle gjengen Red and White Crew, en underorganisasjon av Hells Angels. Det var i denne underorganisasjonen han selv hevder at han var en lederfigur.

Han skal ha hatt tilknytning til det organiserte kriminelle miljøet i Sverige siden 2004.