Svensk influenser tiltalt for badekarsdrap

Politiet mener han kamuflerte drapet som selvmord for å opprettholde sin status i sosiale medier.

TILTALT FOR DRAP: En svensk influenser sitter i disse dager på tiltalebenken i Solna tingsrätt utenfor Stockholm, tiltalt for drap på sin ekskjæreste. Foto: Wikimedia commons
TILTALT FOR DRAP: En svensk influenser sitter i disse dager på tiltalebenken i Solna tingsrätt utenfor Stockholm, tiltalt for drap på sin ekskjæreste. Foto: Wikimedia commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Solna tingsrätt utenfor Stockholm sitter en svensk influenser på tiltalebenken, tiltalt for drap på sin ekskjæreste.

I tillegg til drap, er han også tiltalt for drapsforsøk, frihetsberøvelse, ærekrenkelse, overfall, trakassering, og mishandling av kvinnen.

Aktoratet mener mannen, som skal ha en høy status som influenser med titusenvis av følgere på Instagram, Snapchat og Youtube, har forgiftet kjæresten med en høy dose av det smertestillende legemiddelet Tramadol, og plassert henne i badekaret slik at hun druknet.

Saken er omtalt i flere svenske medier.

Barna til stede

Kvinnen ble funnet død i badekaret hjemme i sin leilighet i Solna i april 2018, og politiet skal først ha konkludert med at kvinnen hadde begått selvmord. Ekskjæresten skal selv ha ringt nødetatene og oppgitt at han trodde hun kunne ha tatt livet av seg selv. Han uttrykte også sorg over ekskjærestens død i sosiale medier.

Kort tid etter skal politiet imidlertid ha startet etterforskning av influenseren.

Ifølge tiltalen skal drapet blitt begått i kvinnens eget hjem, mens hennes barn var hjemme. Ifølge tiltalen skal han også ha sendt bilder og film til offerets egen familie, som viste henne mens hun var neddopet på legemiddelet.

Mannen erkjenner ikke straffskyld på noen av tiltalepunktene.

Ga vennene beskjed med koder

Ifølge tiltalen skal mannen i månedene før drapet ha truet, pisket og skåret sin ekskjæreste med kniv gjentatte ganger. Fra høsten 2017 skal han ha utsatt henne for flere fysiske overgrep og trusler. Blant annet skal han ha truet med at han skulle halshogge henne om hun forlot ham, og skal også ha dusjet henne med både glovarmt og iskaldt vann.

En knapp måned før hun ble funnet drept, anmeldte kvinnen influenseren for forholdene, men skal ikke ha oppgitt navnet hans.

I rettssaken skal det, ifølge Expressen, ha kommet fram at politiet mener at den tiltalte kamuflerte drapet som selvmord, for å opprettholde sin status på sosiale medier. Dette fordi politiet mener kvinnen skal ha truet med å offentliggjøre navnet hans for politiet. Dagen før drapet fant sted, skal de to også ha hatt en krangel om betaling for en bil.

I rettssaken skal det også ha kommet fram at kvinnen skal ha avtalt et kodesystem med venner på sms, slik at de kunne tilkalle hjelp om det var nødvendig. Tre ballonger i en sms skal ha betydd at de skulle ringe politiet, mens roser skal ha betydd at den mannen var hjemme hos henne og at ingen derfor måtte ta kontakt.

- Alt han hadde var Instagram

I sosiale medier har mannen hyppig delt innlegg som viser dyre biler, lettkledde kvinner og et tydelig høyt pengeforbruk. Det er også flere videoer med voldelig innhold.

- Alt han hadde var Instagram og følgerne sine, skal hans siste kjæreste ha uttalt i retten, ifølge Expressen.

Også hun skal ha blitt utsatt for både trusler og mishandling av den tiltalte, men skal ikke ha anmeldt forholdet før mannen ble siktet for drapet på sin tidligere kjæreste. Ifølge tiltalen skal han blant annet ha helt superlim og neglelakk over henne.

Mannen er også tiltalt for narkotikabruk, ulovlig våpenbesittelse og tyveri.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer