Coronaviruset i Sverige:

Svensk intensivsykepleier:
- Som en marerittverden

- Ingen sjanse til å opprettholde en anstendig omsorg.

Stockholm er den regionen som er hardest rammet av coronaviruset i Sverige. Intensivsykepleier Anna Helmersson ved det Karolinske Universitetssykehuset i Huddinge forteller om en marerittaktig jobbhverdag. Her fra Sophiahemmet hospital i Stockholm. Foto: AFP/NTB Scanpix
Stockholm er den regionen som er hardest rammet av coronaviruset i Sverige. Intensivsykepleier Anna Helmersson ved det Karolinske Universitetssykehuset i Huddinge forteller om en marerittaktig jobbhverdag. Her fra Sophiahemmet hospital i Stockholm. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var det 1203 registrerte coronadødsfall i Sverige. Det er 170 flere registrerte på ett døgn. 525 pasienter var innlagt på intensivavdeling, opplyste Socialstyrelsen.

Fortsatt er det hovedstaden Stockholm som er hardest rammet.

Anna Helmersson er intensivsykepleier på det Karolinske Universitetssykehuset i Stockholms-länet Huddinge.

Til det svenske tidsskriftet Dagens Medisin beskriver hun situasjonen på intensivavdelingen som urolig og ekstremt anstrengende.

- Kaotisk

- Vi strekker ikke til uansett hvor mye vi sliter, og vi har ingen sjanse til å opprettholde en anstendig omsorg, sier Helmersson til det medisinske tidsskriftet.

Til daglig jobber hun ved det Karolinske Universitetssykehusets avdeling i Solna, en annen kommune i Stockholmsregionen, men for to uker siden ble hun midlertidig forflyttet til sykehusets avdeling i Huddinge.

I takt med økningen i antall coronasmittede i landet, er arbeidssituasjonen her en helt annen enn den var for to uker siden.

Helmersson forklarer at situasjonen for intensivsykepleierne er kaotisk, og at de konstant går med en følelse av utilstrekkelighet. Kollegaene forsøker å støtte hverandre, men situasjonen tærer på alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer