Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk jente (11) drept av manet i Thailand

Prøvde gjenoppliving i halvannen time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei elleve år gammel svensk jente døde i formiddag på turiststedet Koh Lanta i Thailand etter å ha svømt inn i en manet. Det bekrefter svenske UD overfor svenske medier.

- Jenta fikk et anafylaktisk sjokk, sier sykepleier Wan Vilai til Aftonbladet.

Det skal ha blitt gjort forsøk på å gjenoppliving, men etter halvannen time på sykehuset i Koh Lanta skal legene ha gitt opp, forteller sykepleieren.

Ulykken skjedde på Klong Dao Beach på Koh Lanta, da jenta lekte i vannet med tre andre jenter. Barna padlet på luftmadrasser cirka 20 meter ut i vannet, da 11-åringen ble brent av en manet, skriver Expressen.

Det skal ha vært mange turister tilstede. En av dem som så ulykken var svenske Lenanrt Tägtström, som var med på dra jenta opp av vannet.

- Barn pleier å skrike, men dette var så høyt at man begynte å lure. Når de skrek som gale skjønte vi at noe var galt, sier han til Aftonbladet. 

Han prøvde han å skrape bort manetrestene på jentas kropp.

- Beina og underkroppen var dekt med spagettiliknende tråder. 

ETTER ULYKKEN: Koh Lanta er svært populært blant svenske barnefamilier, og det var på denne stranda ulykken skjedde. Bildet er tatt etter at ulykken skjedde. Foto: EXPRESSEN
ETTER ULYKKEN: Koh Lanta er svært populært blant svenske barnefamilier, og det var på denne stranda ulykken skjedde. Bildet er tatt etter at ulykken skjedde. Foto: EXPRESSEN Vis mer

To andre turister startet også med å gjenopplive jenta, etterhvert ble hun sendt til sykehus med ambulanse.

Anafylaktisk sjokk er den sterkeste allergireaksjonen man kan oppleve.

image: Svensk jente (11) drept av manet i Thailand
Foto: Rabid Viking/<a href="http://www.flickr.com/photos/jeppe-photos/2361774423/">Creative commons</a>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media