Svensk jente (15) døde etter gisseldrama

Ble knivstukket av 22-åring som holdt henne fanget i fire timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dramaet startet like før klokka 12 i formiddag, skriver Aftonbladets nettutgave. 22-åringen var på besøk i leiligheten til jenta og hennes mor i Malmö sør i Sverige. Moren kom seg ut da det oppsto bråk, og fikk varslet politiet.

Mannen tok jenta som gissel, og skal i løpet av flere timers fangenskap ha truet henne på livet flere ganger. Så snart den første politipatruljen dukket opp, ringte han politiet og truet med å drepe jenta om de kom inn i leiligheten. 22-åringen viste seg også i vinduet bevæpnet med kniv.

Politiet forsøkte hele tiden å forhandle med mannen, men uten resultat.

Til slutt stormet politiet leiligheten etter at de hadde hørt skriking og rop om hjelp inne i leiligheten. I leiligheten fant de jenta liggende på gulvet med alvorlige skader. Hun ble kjørt til universitetssykehuset i Malmö, der hun døde døde av skadene en drøy time seinere.

- Vi vet ikke når mannen skadet henne. Det vil etterforskningen vise, sier Knut Dreyer, som politiets ansvarlige under gisseldramaet til nyhetsbyrået TT.

Mannen er mistenkt for mord, men vil ikke forklare seg før han har fått snakket med advokaten sin, skriver Aftonbladet.se.

22-åringen krevde å få et helikopter og en million kroner, men seknet seinere kravet til en halv million. Han skal tidligere være dømt for grov mishandling, tyveri og brudd mot lover om knivbruk.

DØDE PÅ SYKEHUS: Ambulansepersonell og politi sto parat utenfor leiligheten, men livet sto ikke til å redde for den 15 år gamle jenta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer