Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk jente (5) rømte hjemmefra i natt. Skulle sykle til «kjæresten»

- Det er sånne folk vi trenger i samfunnet, sier imponert politileder.

SYKLET TIL «KJÆRESTEN»: Blid og fornøyd ble 5-åringen stoppet syklende i svenske gater midt på natta. Hvorfor? Jo, hun skulle besøke «kjæresten». Foto: Illustrasjonsbilde / NTB Scanpix
SYKLET TIL «KJÆRESTEN»: Blid og fornøyd ble 5-åringen stoppet syklende i svenske gater midt på natta. Hvorfor? Jo, hun skulle besøke «kjæresten». Foto: Illustrasjonsbilde / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i den svenske byen Linköping fikk 04.26-tida tips fra publikum om at ei lita jente var ute på sykkeltur.

- Han som ringte oss syntes det var rart at en fire-fem år gammel jente var ute alene på den tiden av døgnet, sier Ronnie Dahlqvist, politiets operasjonsleder, til lokalavisa Corren.

Det viste seg at jenta hadde stukket av hjemmefra fordi hun ville besøke det Aftonbladet beskriver som «kjæresten».

- Hun var glad og åpen, og fortalte patruljen at hun hadde rømt hjemmefra og at hun var på vei til vennen sin, sier Dahlqvist til Corren.

Vennen, som jenta trolig kjenner fra barnehagen, bodde omtrent en mil unna. Operasjonslederen sier jenta hadde syklet tre-fire kilometer da hun ble stoppet.

Jenta fortalte politiet at hun hadde fortalt sin mor om rømningsplanene, men at hun ikke hadde trodd på henne. Hun inviterte også politimennene til bursdagsselskapet sitt i sommer. Dahlqvist sier jenta lovet politifolkene at hun aldri skulle rømme igjen, og at hun imponerte dem.

- Jeg lurer på hva det kan bli av ei lita jenta som er såpass initiativrik. Det er sånne folk vi trenger i samfunnet, sier han til Aftonbladet.

Han sier han er glad for at jenta dro ut på et tidspunkt da det var minimalt med trafikk.

- Det kunne endt ille, men sluttet lykkelig. En solskinnshistorie.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram