Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk journalist bombetatt

Kvinne og mann i 20-åra pågrepet på hotellrom i Stockholm.

TATT: En mann og kvinne i 20-åra ble fredag pågrepet i Stockholm-bydelen Bromma. På hotellrommet deres fant politiet ei bombe. Foto: Expressen
TATT: En mann og kvinne i 20-åra ble fredag pågrepet i Stockholm-bydelen Bromma. På hotellrommet deres fant politiet ei bombe. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi fant en kraftig bombe i ei veske da de fredag rykket ut til et hotellrom hvor det bodde et ungt par, ifølge avisa Expressen.

Politiet oppsøkte hotellet i Bromma i Stockholm etter meldinger om at en kvinne ble mishandlet av en mann.

Mannen viste seg å være rundt 20 år, og kvinnen i midten av 20-åra. På hotellrommet deres fant politiet angivelig en kraftig bombe i ei veske.

- Den var laget av en blanding av kaliumnitrat og aluminium. Hadde den gått av, ville minst tre personer i nærheten blitt redusert til smuler, sier en ikke navngitt kilde til avisa.

- Jobbet i stor redaksjon

Politiet bekrefter overfor at to personer er pågrepet og mistenkt for forberedelser til allmennfarlig ødeleggelse.

I tillegg er angivelig mannen mistenkt for grovt brudd på våpenloven, mens kvinnen skal være mistenkt for et narkotikalovbrudd.

Expressen har i dag kommet med ytterligere detaljer om de to pågrepne.

Ifølge avisa er kvinnen som tidligere er dømt for narkotikalovbrudd utdannet innen medier og kommunikasjon og hatt flere ulike jobber. De siste åra har hun jobbet som journalist i noen av Sveriges største redaksjoner, skriver Expressen.

Ifølge avisas opplysninger skal kvinnen ha fortalt at hun jobbet i en av Sveriges største redaksjoner da hun ble pågrepet i går.

- Fant våpen

Den pågrepne mannen i 20-åra har en rekke dommer mot seg, blant annet for narkotikalovbrudd, brudd på knivloven og trusler mot offentlig tjenestemann.

Det skal også ha blitt funnet våpen på hotellrommet politiet rykket ut til.

Politiet bekrefter lørdag formiddag at det var eksplosiver i ei veske på hotellrommet.

På spørsmål om personene hadde planer om å utløse bomba, svarer etterforskningsleder i Bromma-politiet Ola Lindgren:

- Vi har per nå ingen slike opplysninger.

- Vi har to pågrepne som skal avhøres ytterlige i dag. Så får vi se hva juristene sier. De er ennå ikke varetektsfengslet, sier Lindgren til avisa.

Politiet fikk meldinger fra hotellet i 14-tida fredag ettermiddag. Ifølge Aftonbladet var det en annen hotellgjest som ringe politiet etter å ha hørt bråk på et rom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!