Svensk journalist forsvunnet i IS-kontrollert område

Kjent for avsløringer om terrorgruppa IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er Expressen som melder at en svensk frilansjournalist skal være forsvunnet, i grenseområdet mellom Syria og Tyrkia, i et område kontrollert av terrorgruppa Islamsk stat (IS).

Ifølge den svenske storavisa har ingen hørt fra ham på fire dager.

Økende uro Journalisten er i 30-årsalderen, og er kjent for reportasjer fra konflikten i Syria.

Planen skal ha vært å dra inn i Syria via den tyrkiske byen Gazientep. Han var booket til å dra hjem med et fly fra Tyrkia begynnelsen av denne uka, noe som har økt uroen for at han er forsvunnet.

IS kontrollerer flere grenseoverganger mellom Syria og Tyrkia, og kriminelle gjenger opererer i disse grenseområdene. Den siste tiden har slike gjenger stått bak flere kidnappinger.

Stor kidnappingsfare Den italienske journalisten Francesca Borri advarte nylig i Dagbladet om den store kidnappingsfaren.

Ifølge henne har det blitt helt umulig å dra inn til Syria som uerfaren journalist, fordi folk uten erfaring blir kidnappet i løpet av «tre minutter».

Den svenske journalisten som nå skal være forsvunnet, kan imidlertid ikke betegnes som «uerfaren». Ifølge Expressen er han kjent for blant annet avsløringer om Islamsk stat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.