Svensk julemat kan være forgiftet

Aktivister sier de har forgiftet pølser, skinke og annet kjøtt hos ni butikkjeder, blant annet Rimi og ICA Maxi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber på spreng for å få analysert prøvene av julemat, etter at en organisasjon som kaller seg «Djurens befrielsefront» hevder de har forgiftet julematen i ni store butikkjeder i Sverige.

Rundt klokka 15 i går fikk det svenske nyhetsbyrået TT en pakke som inneholdt beinfri svinekam og et brev. I brevet sto det at ni forskjellige kjøttprodukter var forgiftet, deriblant skinke, pølser, kjøttboller og koteletter.

Advarer

Den svenske avisa Expressen skriver at politiet har tatt beslag i svinekammen for å analysere den. Det er uklart når analyseresultatene blir klare.

Den svenske Miljöförvaltningen, et offentlig organ som blant annet arbeider med mathygiene, ber forbrukerne være svært forsiktige.

- Jeg vil oppfordre alle på det sterkeste om å være svært nøye med å kontrollere kjøttprodukter. Du må titte på pakkene i godt lys og se etter stikkhull, sier statsveterinær Anders Åkerberg.

Undertrykkes

Ifølge Aftonbladet er det mat fra kjedene ICA Maxi och Supermarket, Konsum, Prisextra, Willys, Rimi, Hemköp og Vivo aktivistene sier de har slått til mot. Produktene skal være fra Scan, Dafgårds, Ica, Findus, Euroshopper, Willys og Felix.

- Det vi gjør, er ulovlig. Og vi vil fortsette med det, for vi mener at dyrene undertrykkes, sier en representant for «Djurens befrielsefront» til nyhetsbyrået TT.

ALARM: Dyrevernaktivistene sier de har forgiftet pølser og annet kjøtt hos ni svenske butikkjeder.