Svensk «kantinetante» solgte hasj til skolebarn

En 34 år gammel svensk kvinne sitter arrestert, mistenkt for å ha solgt narkotika til skoleelever helt ned i 13-årsalderen. Hjemme hos henne fant politiet hasj og lister over barn og ungdommer som skyldte henne penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen hadde arbeidet som såkalt kantinetante i en skolekantine i Huddinge like sørvest for Stockholm. Etter at hun hadde sluttet i denne jobben, oppsøkte hun barn hun hadde servert mat, og tilbød dem rusmidler, skriver Stockholm-avisen Aftonbladet.

- Hun sa at hvis vi ville kjøpe hasj eller alkohol, skulle vi komme til henne, har flere av barna forklart for politiet.

Når noen av barna fortalte at de aldri hadde prøvd hasj før, tilbød hun seg å vise dem hva de skulle gjøre.

- De visste ikke hva de skulle gjøre med hasjklumpen, siden de ikke hadde brukt narkotika før. Kvinnen har også selv røykt hasj sammen med barna på ulike tider av døgnet, sier Manne Jönsson ved kriminalpolitiet i Stockholm.

Kvinnen ble pågrepet i september i år, og da ble det også gjennomført razzia hjemme hos henne. Denne uken ble hun tiltalt for grove brudd på narkotikaloven, og hun har avlagt en delvis tilståelse, skriver Aftonbladet.

(NTB)