Svensk kokainliga skal ha solgt dop til en rekke kjendiser

Politiet sier de har identifisert 100 narkotikakunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble tolv personer fra den kriminelle gjengen «Løven», eller «Lejonen» som den heter på svensk, tiltalt i en av de mest omfattende narkotikautredningene noensinne. Det skriver Expressen. De tolv skal være tiltalt for grove narkotikalovbrudd, grove våpenlovbrudd, vold, og overgrep.

Politietterforskningen har kartlagt omtrent 200 narkotikasalg fra ligaen, og ifølge en artikkel Expressen skrev i formiddag, skal over 21 personer så langt være siktet for å ha kjøpt narkotika fra «Lejonen».

- Det dreier seg om kjøp av rundt 180 gram i disse tilfellene. Det er dessuten gjort beslag på omtrent 100 gram kokain gjennom husransakelser, sier aktor Sara Nilsson til Expressen.

Vet om 100 kjøpere Etter den innledende etterforskningen i dag ble det gjort offentlig kjent, konstateres det at et stort antall personer kan bli tiltalt i nærmeste framtid. Svensk politi har allerede avhørt 75 personer, men mener de vet om enda flere.

- Det pågår fortsatt forundersøkelser, men vi mener at rundt 100 kjøpere har blitt identifisert. Så vi får bare vente og se hvor mange det vil bli reist tiltale mot, sier etterforskningleder Stefan Edin.

Narkotikakjøpene ble skjult gjennom et kodespråk som bare kjøperne og selgerne kjente til.

- I noen tilfeller ble kjøpene forsøkt kamuflert gjennom taxiturer. Kundene snakket om at de ville bestille en tur og avtalte pris avhengig av hvor mange de var. Egentlig så handlet det om å kjøpe en spesifikk mengde narkotika, sier Edin.

Kjendiser involvert Ifølge Expressen skal flere kjente personligheter være blant de som risikerer tiltale. En av disse skal være en idrettstjerne som representerte Sverige i OL. Vedkommende skal ved ett tilfelle ha kjøpt kokain av ligaen, der politiet påstår å ha bevis i form av et telefonopptak.

Etterforskningen har også avdekket at en svært nær venn til den svenske kongefamilien skal være involvert. Personen er mistenkt for å ha kjøpt narkotika, og politiet skal ha både telefonopptak og en tekstmelding som knytter vedkommende til kokainkjøp.

I tillegg skal en velkjent musiker ha tilstått at han kjøpte kokain av ligaen ved flere anledninger. Ved et tilfelle tok politiet han på fersken med ett gram kokain.

Av de tre som Expressen nevner, skal musikeren ha tilstått narkotikakjøpene under avhør, mens idrettsstjerna og vennen til kongefamilien nekter for å ha kjøpt narkotika.