Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk krig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det som skjedde i Sverige i går, er sjelden kost. Finansminister Erik Åsbrink gikk av på dagen etter voldsomme beskyldninger mot statsminister Göran Persson. Noe liknende har vel knapt hendt i vår del av verden, og aller minst i en ettpartiregjering. Det gjør ikke saken bedre at det er det svenske sosialdemokratiske partiet som ble forvandlet til krigsskueplass. Partiet er ellers kjent for sin disiplin og samhold utad.
  • Göran Persson ble sterkt svekket ved valget sist høst. Hans regjering er avhengig av støtte fra to partier på venstresida. Årsaken til Åsbrinks avgang er en sterk uenighet med Persson om Sveriges økonomi. Persson mener det er plass til store skattelettelser. Men han må gå til høyresida for å få støtte for en slik skattepolitikk, og dermed svekker han den skjøre alliansen på venstresida ytterligere. Sverige kan gå turbulente tider i møte.