Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk kritikk av Braathens SAFE

GDLLIVARE (NTB-TT): Den svenske næringsministeren Anders Sundström krevde i går en forklaring fra Braathens SAFE på hvorfor flyselskapet Transwedes billettsentral ble flyttet fra Gällivare i det nordlige Sverige til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Med de opplysningene jeg har, har man ikke skjøttet denne avviklingen særlig bra, sa Sundström til avisen Norrbottens Kuriren.

Sundström er misfornøyd med bedrifter som etablerer seg med offentlig støtte for siden å flytte virksomhet ut av landet. Han reagerer på at Braathens opptrer på en slik måte etter oppkjøpet av Transwede.

Det svenske næringsdepartementet har skrevet til Braathens og bedt om en forklaring. Samtidig har næringsministeren sendt over en av sine medarbeidere og bedt om et møte mellom Braathens og landshøvdingen i Norrbotten.

Spørsmålet er også blitt tatt opp med den norske samferdselsministeren.

- Når jeg har fått en rapport fra landshøvdingen og mine tjenestemenn, vil jeg ta opp saken med Transwedes norske eiere, sier Sundström som tror resultatet vil være til fordel for Gällivare.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!