FUNNET DØD: Natt til onsdag skal en svensk kvinne i 70-årene blitt funnet død i en bolig utenfor byen Sibenik i Kroatia. Ifølge lokale medier er det snakk om drap, og mannen til kvinnen er pågrepet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FUNNET DØD: Natt til onsdag skal en svensk kvinne i 70-årene blitt funnet død i en bolig utenfor byen Sibenik i Kroatia. Ifølge lokale medier er det snakk om drap, og mannen til kvinnen er pågrepet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Svensk kvinne (72) drept med hammer i Kroatia

Ektemannen pågrepet og mistenkt for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 72-år gammel svensk kvinne er funnet drept i Kroatia. Det bekrefter Utenriksdepartementet i Sverige.

- Vi har fått informasjon om at en person er pågrepet, mer enn det vet vi ikke, sier Veronica Nordlund UD til den svenske avisa Aftonbladet.

72-åringen ble funnet drept i et bolig utenfor byen Sibenik i Sør-Kroatia. I følge politiet ble hennes 68 år-gamle ektemann pågrepet kort tid etter drapet.

- Etterforskningen er avsluttet og mannen er mistenkt for å drapet på sin svenske kone, sier talsmann for politiet i Sibenik, Marica Kosor.

Slått i hodet med hammer

Politiet i Kroatia sier at drapet ble begått onsdag 29. juni.

- Etter et verbalt slagsmål om familiens økonomi, slo mannen sin kone flere ganger i hodet med en hammer. Hun døde av skadene, sier Marica Kosor til den svenske avisa.

Innbyggerne i byen er i sjokk etter tragedien. Den lokale avisa Slobodna Dalmacija melder at mannen skal ha ringt konens søster og tilstått drapet.

På ferie i Kroatia

Ifølge media skal paret skal ha bodd i Sverige i lang tid, men brukt sommerferiene i Kroatia.

- De kom hit for en uke siden og det så ut som de hadde det fint. De var alltid sammen. Det er vanskelig å tro at han ønsket å skade noen, sier en person til Slobodna Dalmacija.