Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svensk kvinne arrestert i Dubai

Ellie Holman skal ha blitt holdt i en celle med sin fire år gamle datter i tre dager: - Jeg har aldri hørt henne gråte slik.

ARRESTERT: En kvinne skal ha blitt arrestert på flyplassen i Dubai sammen med sin fire år gamle datter. Årsaken skal blant annet være at hun hadde drukket vin på flyet. Foto: Steve Crisp / Reuters / NTB Scanpix.
ARRESTERT: En kvinne skal ha blitt arrestert på flyplassen i Dubai sammen med sin fire år gamle datter. Årsaken skal blant annet være at hun hadde drukket vin på flyet. Foto: Steve Crisp / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne skal ha blitt arrestert på flyplassen i Dubai sammen med sin fire år gamle datter, skriver The Guardian. De skal ha blitt holdt i politiets varetekt i tre dager.

Årsaken skal blant annet være at hun hadde drukket vin på flyet.

Drukket et glass vin på flyet

Ellie Holman, en tannlege som opprinnelig kommer fra Sverige, ble nektet vann og måtte vaske toaletter mens hun var i varetekt, hevder menneskerettighetsgruppa «Detained in Dubai».

Den frivillige gruppa, som er dannet for å hjelpe de som arresteres i De forente arabiske emirater, sier at kvinnen er skrekkslagen etter opplevelsen.

Etter landing ble Holman kontrollert av en immigrasjonsoffiser, som fortalte at visumet hennes ikke var gyldig og at hun måtte returnere til London. Da Holman spurte om hun kunne kjøpe et nytt visum skal mannen ifølge henne ha vært frekk, før han skal ha spurt henne om hun hadde drukket alkohol, forklarer gruppa.

Hun skal da ha filmet med telefonen sin underveis, som bevis på oppførselen hans. Hun fikk da vite at dette, i likhet med å drikke alkohol, ikke var lov, hevder gruppa.

Nå risikerer tannlegen å bli holdt i Dubai i opp til ett år, skriver britiske medier.

Kvinnen og datteren hennes hadde reist til Dubai for å være på ferie i fem dager sammen med venner, melder organisasjonen.

Moren og dattera skal dermed ha blitt satt i varetekt, og ha fått både passet og mobilen konfiskert før hun måtte ta en blodprøve for å teste alkoholnivået.

- Aldri hørt datteren min gråte slik

- Den lille jenta mi måtte bruke toalettet på cellegulvet. Jeg har aldri hørt henne gråte slik hun gjorde i den cella, sier Holberg ifølge The Guardian.

Mannen hennes skjønte snart at noe var galt, og skal straks ha reist til Dubai for å lete etter henne, men ingen fikk slippe til.

Ifølge gruppa ble hun til slutt løslatt mot kausjon, men passet forblir konfiskert fram til saken oppklares.

Arrestert etter voldtekt

Det er ikke første gang turister har blitt arrestert i Dubai:

I 2013 ringte norske Marte hjem med beskjed om at hun hadde blitt voldtatt og fengslet. Da hadde hun allerede sittet flere dager i fengsel uten mulighet til å varsle familien.

Hun ble dømt til 16 måneders fengsel for alkoholbruk og sex utenfor ekteskapet, men ble benådet etter mye internasjonalt press.

- Jeg tror ikke noen skjønte hvor alvorlig det var. Jeg tenkte hun ville være hjemme etter én måned eller to. Hun har jo ikke gjort noe galt, sa faren til Dagbladet.

I april ble to norske kvinner arrestert i Dubai etter en politirazzia på en fest.

De ble først løslatt fra varetekt etter hele tre måneder.

For to år siden ble australske Scott Richard arrestert og fengslet i Dubai etter å ha delt en kampanje på Facebook om å hjelpe flyktninger i Afghanistan.

I De forente arabiske emirater er det nemlig forbudt å donere til og reklamere for innsamling uten tillatelse fra staten.