Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk kvinne død av E. coli

Smittet under reise i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i femti-årene er død etter å ha blitt smittet av E.coli-bakterien.

Kvinnen var innlagt til behandling for E.coli-smitte ved Södra Älvsborgs sykehus i Borås, og ble trolig smittet under en reise i Tyskland.

Kvinnen hadde utviklet den farlige sykdommen HUS i nyrene etter å ha blitt smittet av E.coli-bakterien EHEC på en reise i Tyskland.

- Kvinnan har vært innlagt hos oss siden 29. mai. Hun døde i morges , forteller Kerstin Holm, informasjonsansvarlig ved sykehuset til den svenske avisa Expressen.

Frykter bakterien også i Norge Nå er frykter mattilsynet at E. coli-bakterier skal ha funnet veien til norske spisebord.

Mattilsynet mistenker at 240 agurker som er importert til Trøndelag og Nordland kan ha E. coli-bakterier. Alle agurkene er distribuert av Økomat Innherred BA og Økomat Helt Nord sine abonnementsordninger for økologiske frukt og grønnsaker, skriver Mattilsynet på sine nettsider.
 
  En mann er innlagt med EHEC-infeksjon på Sørlandet sykehus ifølge Folkehelseinstituttet.

Mannen er innlagt med blodig diaré på Sørlandet sykehus i Kritiansand. Det er ikke klart om bakteriestammen som pasienten er smitta med, er den samme som forårsaker utbruddet i Tyskland.
11 personer døde Europa rammes nå av et av de største utbruddene av farlige E. coli-bakterier noensinne.
I Tyskland blir folk advart mot å spise agurker etter at bakteriene har spredt seg i landet og ut over i Europa.

Over 300 personer i Tyskland har utviklet nyresykdommen HUS etter å ha blitt smittet, og 11 personer er døde. Det er også meldt om tilfeller i Sverige, Danmark, Nederland og Storbritannia. De fleste av de smittede i andre land har nylig reist til Tyskland.