Puerto Rico, Gran Canaria:

Svensk kvinne funnet død i turistby

En svensk kvinne ble funnet død i turistbyen Puerto Rico på Gran Canaria torsdag morgen. Torsdag ettermiddag ble hennes svenske ektemann siktet for drap.

FUNNET DØD: En svensk kvinne i 40-åra ble torsdag funnet død i en leilighet i Puerto Rico på Kanariøyene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FUNNET DØD: En svensk kvinne i 40-åra ble torsdag funnet død i en leilighet i Puerto Rico på Kanariøyene. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Torsdag kveld bekrefter spanske politikilder overfor avisa La Provincia at en svensk kvinne er blitt funnet død i turistbyen Puerto Rico på sørkysten av Gran Canaria.

Gran Canaria er den nest sørligste øya i øygruppa Kanariøyene i Atlanterhavet.

Kvinnen ble funnet død i en leilighet etter at hennes svenske ektemann varslet politiet via nødnummeret.

Ektemann pågrepet

Torsdag ettermiddag gikk politiet til pågripelse av ektemannen og siktet ham for drap på den svenske kvinnen.

Bakgrunnen til pågripelsen er ektemannens forklaring og funn som ble gjort i leiligheten. Kvinnen skal ha hatt synlige skader på kroppen, og politibetjentene skal ha fattet mistanke umiddelbart, ifølge den spanske nettavisa.

Både den døde kvinnen og ektemannen er i 40-åra.

FATALT: I fjor falt minst seks turister i døden i Mallorca. Tre av dødsfallene, uavhengig av hverandre, skjedde fra dette bygget i Magaluf. Video: Ingrid Cogorno / DagbladetVis mer Vis mer

UD bekrefter

Det svenske utenriksdepartementet bekrefter at den svenske kvinnen er blitt funnet død.

- Vi kan bekrefte at en svensk kvinne i 40-åra, som har tilhørigheti Midt-Sverige, er blitt funnet død på Kanariøyene, sier pressekontakt ved det svenske utenriksdepartementet, Sofia Nahringbauer, til Expressen.

Pårørende er varslet, tilføyer Nahringbauer.

Rundspørring

Sivilkledde politibetjenter har foretatt rundspørring i området, og har blant annet vist bilder av ekteparet og søkt opplysninger om dem, ifølge en beboer i området.

- Politiet her er veldig ansvarlige når det gjelde slike saker, sier beboeren til Expressen.