Svensk kvinne hallik-tiltalt

PARIS (Dagbladet): Seks personer satt på tiltalebenken i retten i Paris i går, da eksmodellen Annika Brumark (50) fra Skåne fikk i utsatt rettssaken der hun er tiltalt for grov hallikvirksomhet. Den mest kjente kunden, Robert De Niro, har vært avhørt som vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Annika Brumark er liten og sped, med en bleket lugg ned i øynene, men med et sterkt temperament. Hun formelig sprutet gnister og truet Dagbladet med rettssak for hva vi eventuelt kunne komme til å skrive om henne.

De seks risikerer inntil ti års fengsel for hallikvirksomhet i stor stil. De skal ha lurt i alt 89 jenter til å ha betalt sex med filmstjerner, idrettstjerner og arabiske prinser over hele verden.
De Niro, Steven Seagal, den franske filmprodusenten Alain Sarde og tennisesset Wojtek Fibak var blant kundene. Sarde og Fibak møtte ikke i går. De er tiltalt for seksuell vold og voldtekt, men det kommer opp i en seinere rettssak, noe flere advokater beklaget.

Utsatt

Annika Brumark møtte uten advokat. Han har vært utsatt for en bilulykke. Retten besluttet å utsette hennes sak til 19. mai.

- Jeg hadde ikke inntrykk av å gjøre noe galt, har Brumark sagt til ukebladet Voici. Hun hevder at hun ikke visste at 14 av jentene var mindreårige. Hun bare hjalp jenter som trengte penger.
De kunne få opptil 30000 kroner for en natt med en arabisk prins. Sylvester Stallones ekskone Birgitte Nielsen skal ha satt rekorden, med åtte millioner for en natt med en arabisk prins, men nekter.

Hun var ikke blant de få ofrene som møtte i retten i går. Jentene skal fremdeles være livredde for bordellpappaen, den franske motefotografen Jean-Pierre Bourgeois, som etter et hjerteanfall møtte uflidd og med krykke i går.

Voldtatt

Den gang 16 år gamle svenske «Emma», som ble voldtatt av den 70-årige libanesiske milliardæren William Kazan, nektet å la saken gå for lukkede dører, som forsvaret ba om i går. Hun vil at hennes sak skal tjene andre.

Det går fram av tiltaleakten at en av kundene var kong Fahd av Saudi-Arabias bror, samt flere arabiske prinser. Det har ført til et diplomatisk press.
Emiren av Quatar truet med å avlyse kjøp av franske våpen. Saken begynte i går i et lite, overfylt og stekvarmt rettslokale, som om den ikke skulle gis betydning. Forsvarets krav om lukkede dører var mindre for å beskytte jentene enn et ytterligere forsøk på å dysse saken ned.