NYTT HJEM: Kvinnen har fått tilbud om billett til hjemstedet sitt, men nekter å forlate McDonalds. Bildet er fra en annen McDonald's-restaurant.  Foto: Karen Bleier / AFP / NTB Scanpix
NYTT HJEM: Kvinnen har fått tilbud om billett til hjemstedet sitt, men nekter å forlate McDonalds. Bildet er fra en annen McDonald's-restaurant.  Foto: Karen Bleier / AFP / NTB ScanpixVis mer

Svensk kvinne har flyttet inn på McDonald's

Nå er de ansatte lei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne fra Småland i Sverige er trolig hakket mer glad i hamburgere enn gjennomsnittet. Hun har nemlig «flyttet» inn på den døgnåpne McDonald's-restauranten i Vetlanda.

Og der har hun bodd de tre siste ukene.

Kvinnen er hjemløs og kommer fra en annen kant av Sverige, skriver Smålands-Tidningen. Mens hun venter på et sted å bo i Vetlanda, har hun altså valgt McDonalds som sitt hjem. Nå har både personalet og gjestene sett seg lei.

- Vi har åpent døgnet rundt og det er varmt i lokalene. Vi har forsøkt å prate med henne om at hun ikke kan være her, men ingenting fungerer. Hun kommer tilbake hele tiden, sier en ansatt til Smålands-Tidningen.

McDonalds sier de har kontaktet både sosialtjenesten, vektere, politi, kirken og krisesenter for å bli kvitt kvinnen, men uten hell. Hun nekter å forlate restauranten.

Vil bli boende

Politiet skal ha tilbud kvinnen billett til hjembyen, men hun er fast bestemt på å bli boende i Vetlanda. Kirken skal også ha tilbud henne hjelp, men har ikke nådd fram.

- Jeg kan ikke kommentere enkelttilfeller, men sosialtjenesten er forpliktet til å løse slike problemer. Noen ganger kan det ta litt lengre tid, sier Anders Saldner, sjef for sosialtjenesten i Vetlanda kommune, til Smålands-Tidningen.

Siden kvinnen allerede tilbringer så mye tid der skal noen ha foreslått å tilby henne jobb på restauranten, men det er ikke McDonald's interessert i.