Svensk kvinne saksøkte sjefen for sex-trakassering. Får 141 millioner kroner i erstatning

Sparket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk kvinne i midten av 20-åra får erstatning på 141 millioner kroner etter at hun saksøkte sin tidligere sjef i et firma på Wall Street i New York for blant annet seksuell trakassering. Det melder flere amerikanske medier, gjengitt av Expressen.

Mannen ble anklaget for å ha tvunget kvinnen til seksuell omgang - og for å ha truet henne med sparken dersom hun nektet. Da sjefen fant ut at kvinnen hadde kjæreste ble hun kastet ut av selskapet.

Så endte de i stedet opp i retten.

Nå har en jury i Manhatten bestemt at kvinnen får 141 millioner i erstatning for seksuell trakassering, gjengjeldelse og ærekrenkelse. Anklager om overgrep ble avvist.

- Presset Mannen i 40-åra og kvinnen i 20-åra jobbet begge i et stort firma i Wall Street i New York og ifølge NY Post skal mannen ha invitert på middag og gitt en dyr veske som gave før forholdet eskalerte.

- Han fortalte at han hadde med en pakke kondomer. Så gikk vi i sengen og hadde sex, sa den svenske kvinnen.

Kvinnen har fortalt at hun følte seg presset og at hun fryktet for jobben. Etter at dette hadde gjentatt seg fire ganger, sa den svenske kvinnen stopp.

- Da sa han at han måtte vurdere min videre rolle i selskapet, forteller kvinnen.

Fant kjæresten I april 2014 - etter rundt seks måneder i jobben - ble kvinnen kalt inn på sjefens kontor og det ble stilt et ultimatum: Enten måtte hun tilbringe mer tid med sjefen, eller se etter en ny jobb.

Dagen etter rant det over for sjefen da han fant kvinnens kjæreste i senga hjemme hos kvinnen. Da fikk svensken beskjed om at hun var sparket.

I juli i fjor havnet saken i retten og kvinnen krevde hele 6,6 milliarder kroner i erstatning.

Mannen hevder han aldri har hatt seksuell omgang med kvinnen og hun utnyttet hans generøsitet. I natt norsk tid ble kvinnen tilkjent 141 millioner kroner.