Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk kvinne smittet av coronavirus

En kvinne i 20-åra er smittet av Coronaviruset i Jönköping i Sverige. Hun er isolert på infeksjonsklinikken.

SE Nå: Coronavirus påvist i Sverige. Video: Expressen Vis mer

Expressen melder om første tilfelle av Coronavirus-smitte i Sverige. En person er smittet i Jönköping.

Det er en kvinne som har vært i Wuhan-området i Kina, og som har fått symptomer i form av hoste etter at hun kom tilbake til Sverige, skriver Folkehelsemyndigheten i en pressemelding.

Kvinnen, som er i 20-åra, landet i Sverige 24. januar og var da symptomfri. 28. januar fikk hun symptomer i form av hoste og tok kontakt med sykehuset torsdag. Hun er nå isolert på infeksjonsklinikken.

- Det er viktig å huske at ett tilfelle ikke er det samme som at vi har smittespredning i Sverige. Den risikoen anser vi som lav ut fra erfaringer fra andre land, sier avdelingssjef Karin Tegmark Wisell i Folkehelsemyndigheten i pressemeldingen.

Det holdes en pressekonferanse om saken klokka 17. Her opplyser smittevernlege Malin Bengnér at kvinnen ikke er alvorlig syk og at tilstanden er stabil.

- Ikke fare for spredning

Hun understreker at kvinnen ikke har hatt kontakt med andre mennesker.

På pressekonferansen sier Karin Tegmark Wisell i Folkehelsemyndigheten at de har analysert et 20-tall tilfeller, og at dette er det første tilfellet som har slått ut på Coronavirus.

- Vi konstaterer at denne personen har vært sosialt atskilt og ikke vært i kontakt med andre. Så det er ingen fare for spredning av sykdommen, som spres via kontakt med andre. Hun er nå isolert i en egen sal, sier Wisell.

Hun utelukker ikke at det vil dukke opp flere tilfeller i Sverige, men anser det som mer sannsynlig at personer som har vært i Kina får påvist smitte, enn at de smittes i Sverige.

- Vi blir ikke overrasket om det dukker opp flere enkelttilfeller, sier hun.

Kan nå Norge

Overlege Siri Helene Hauge i Folkehelseinstituttet har tidligere uttalt til NTB at viruset kan nå Norge når som helst.

Hun understreker at situasjonen endrer seg fra dag til dag og at det fortsatt er en rekke ubesvarte spørsmål rundt virussykdommen som startet i Kina.

- Vi vet foreløpig ikke sikkert hvor mange som er smittet og hvor stor andel av de smittede som blir alvorlig syke. Vi vet at noen får milde symptomer, noen får ingen symptomer, noen får lungebetennelse og noen har dødd. Man har hele spekteret, sier overlegen.