Svensk kvinne som anklaget Assange for voldtekt: - Et sjokk

Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange er pågrepet i London. Nå åpner påtalemyndighetene i Sverige døra på gløtt for å gjenoppta voldtektssaken.

AMBASSADE: Her blir Assange ført ut av Ecuadors ambassade. Nyheten om arrestasjonen kom kort tid etter at Ecuador opphevet sin beskyttelse av Assange. Video: Ruptly Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Torsdag kveld meldte Aftonbladet at den svenske påtalemyndigheten har bestemt seg for å gjenoppta etterforskningen. Kort tid senere måtte avisa endre på artikkelen, da det viste seg at påtalemyndigheten bare har fått en begjæring om å gjenoppta etterforskningen.

Advokaten til den svenske kvinnen som anklaget Julian Assange for voldtekt, krever at svensk politi nå gjenopptar saken de henla i 2017.

Det var på bakgrunn av denne arrestordren, og andre siktelser, at Assange i 2012 søkte tilflukt i Ecuadors ambassade i London.

Der har Assange levd i eksil fram til i dag, men nå har myndighetene i Ecuador kastet ham ut.

Da det skjedde, sto London-politiet og ventet. Nå er Assange pågrepet for å unngått en stevning fra den britiske domstolen.

- Et sjokk

For den svenske kvinnen som anklaget Assange for voldtekt, kom nyheten i dag som et sjokk, forteller hennes advokat Elisabeth Massi Fritz til Expressen.

- Min klient og jeg har nettopp mottatt nyheten om at Assange er blitt pågrepet. At det vi har ventet og håpet på i snart sju år nå skjer, kommer så klart som et sjokk på min klient. Vi kommer til å gjøre alt vi kan slik at påtalemyndigheten gjenopptar etterforskningen av Assange, slik at han kan utleveres til Sverige og stilles for retten for voldtekt, sier advokat Fritz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer