Svensk lagmannsrett mener Aud Jorun (31) ikke ble drept likevel

Trebarnsmoren ble funnet død i dusjen med oppkuttet underliv.

STELLER GRAVEN: Aslaug Hjertø Ivangen, mor til Aud Jorun, er ukentlig på datterens grav. Hun sliter med å komme videre fordi saken ikke er blitt avklart i rettssystemet ennå. Foto: Privat
STELLER GRAVEN: Aslaug Hjertø Ivangen, mor til Aud Jorun, er ukentlig på datterens grav. Hun sliter med å komme videre fordi saken ikke er blitt avklart i rettssystemet ennå. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Trebarnsmoren Aud Jorun Rønning (31) fra Malvik i Trondheim dro på campingtur til Sverige for å forlove seg med kjæresten (46) fra Steinkjer i april 2007. De hadde med seg ringer og skulle flytte sammen etter turen. Men noe gikk veldig galt en gang under Sverige-oppholdet. Funnet død i dusjenAud Jorun ble funnet død i dusjen med kuttskader i underlivet, bare iført en bh. Inne i hytta var det spor av bloddråper fra senga hvor det nyforelskede paret hadde sovet, og inn til badet, ifølge den svenske aktoren i saken, Stig Andersson.

Saken har versert i det svenske rettssystemet siden dødsfallet. Men i dag fastslo svensk lagmannsrett at det ikke foreligger rimelig grunn til å tro at et drap har funnet sted.Aud Joruns forlovede har fram til nå vært tiltalt for drap, og har sittet varetektsfengslet i den forbindelse i ett år.

Tiltalte lettet - Nå er ikke dette lenger en drapssak og min klient kan derfor ikke fortsette å være tiltalt for drap, sier John Christian Elden, forsvarer til den nå 48-årige mannen.

- Min klient er selvsagt lettet over å bli trodd. Anklagene framsatt i 2007 har vært en stor den belastning for ham, sier Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer