Svensk lege sex-siktet i Kristiansund

KRISTIANSUND (NTB): Politiet i Kristiansund har siktet en 52 år gammel lege for seksuell trakassering og voldtekt av seks kvinnelige pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

52-åringen var på rømmen i Sverige flere uker før han nylig ble pågrepet i Köping i Sverige. Etter avhør med svensk politi er mannen frigitt, og har gått med på å reise til Norge for et møte med politiet i Kristiansund.

  - Legen har en nokså kort frist på seg. Dersom han ikke kommer innen den fristen, setter vi straks i gang arbeidet med å få han utlevert, sier politiadjutant Anette Vangsnes til avisen Tiden Krav.
 

Seks pasienter

Siktelsen omfatter foreløpig seks pasienter, mens en syvende person skal avhøres av politiet onsdag, sier Vangsnes til NTB. Legen skal ha forgrepet seg på pasientene på en slik måte at han risikerer tiltale for voldtekt og utuktig omgang med pasientene.

  Alle forholdene skal ha foregått utenfor kontortiden. Legen skal ha ringt kvinnene og tilbudt konsultasjoner både på kveldstid og lørdager.

To legelisenser

Legen, som er svensk statsborger med legelisens både i Norge og Sverige, hadde både privat praksis og tok vakter fylkessykehuset i byen.

  Etter at to kvinnelige pasienter i fjor høst tok kontakt med fylkeslegen og fortalte om seksuell trakassering, skal 52-åringen ha flyttet fra byen svært raskt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer