Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk lokalpolitiker foreslår sex i arbeidstiden

«Tilby personalet muligheten for sex i arbeidstiden», heter det i et forslag i den svenske kommunen Övertorneå.


Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget, som først ble omtalt i lokalavisen Västerbottens-Kuriren, har vakt internasjonal oppsikt. Forslagsstilleren, lokalpolitikeren Per-Erik Muskos fra Socialdemokraterna, ble tirsdag blant annet kontaktet av det franske nyhetsbyrået AFP.

- Det er studier som viser at sex er sunt. Det handler om å få bedre parforhold, sier Muskos, som mener at par ikke får nok tid sammen i dagens samfunn.

Derfor har han foreslått at ansatte bør få en times betalt pause midt på dagen, som de kan bruke til å gå hjem og ha sex med sin partner.

- Jeg synes man skal benytte muligheten når man har en ekstra time, kanskje uten barn hjemme og sånn, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Jeg tror sex ofte er en mangelvare. Hverdagen er stressende, og barna er hjemme. Det her kan være en mulighet til å få egen tid, bare for hverandre, føyer han til.

Han innrømmer imidlertid at det blir vanskelig å sjekke om ansatte virkelig bruker tiden slik den er tenkt.

- Du kan ikke garantere at en ansatt ikke går en tur i stedet, sier han, men understreker at arbeidsgivere er nødt til å ha tillit til sine ansatte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media