I SVERIGE: Ifølge den svenske avisa Expressen finnes det om lag 150 000 villsvin i Sverige. Nå vil en major og en friherre jakte dem med soldater og automatrifle. Foto: Gerhard Lachs / Scanpix
I SVERIGE: Ifølge den svenske avisa Expressen finnes det om lag 150 000 villsvin i Sverige. Nå vil en major og en friherre jakte dem med soldater og automatrifle. Foto: Gerhard Lachs / ScanpixVis mer

Svensk major vil utrydde villsvin med soldater og automatvåpen

- En mulighet til å få ned villsvin-bestanden, samtidig som det utdanner soldatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Majoren Jan-Olof Ohlsson i det Svenske heimevernet og friherre Nils Gyllenkrok vil sette inn soldater med automatvåpen for å utrydde villsvinbestanden i Sverige, skriver den svenske avisa Expressen.

 - Om det fantes en politisk vilje til det, ville jeg satt inn heimevernet i jakten på villsvin, sier Gyllenkrok til avisa.

Major Jan-Oluf Ohlssons forslag er at soldatene skal benytte automatrifla AK4, som brukes av det svenske forsvaret i utryddelsen av villsvin.

Han sier til Kvällsposten at han er klar over at forslaget er kontroversielt.

- Det er klart at vi tråkker på ømme tær, sier han til avisa.

- Men heimevernet skulle gjerne ha hjulpet til. Dette er en mulighet til å få villsvin-bestanden ned, samtidig som det utdanner soldatene, tilføyer han.

Ifølge Expressen er det om lag 150 000 villsvin i Sverige. Bertil Nilsson ved fylkesnemnda i Skåne sier til avisa at rundt 80 000 av disse lever sør i landet.

VILLSVIN: På riksvei 34 ved Linköping har dette skiltet med varsel om fare for villsvin i veien satt opp. 
Foto: Vägverket / SCANPIX SVERIGE
VILLSVIN: På riksvei 34 ved Linköping har dette skiltet med varsel om fare for villsvin i veien satt opp. Foto: Vägverket / SCANPIX SVERIGE Vis mer