Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk mangemillionær bortført

Nå raser familien mot medienes dekning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle svenske mangemillionæren Fabian Bengtsson var på vei til jobben da han ble bortført mandag. Nå anklager familien pressen for å sette livet hans i fare ved sin dekning av saken.

Det siste livstegnet fra Bengtsson, som er direktør i den svenske butikkjeden Siba, skal ha vært en SMS-melding på mobiltelefonen til faren, der Bengtsson sier at han er blitt bortført, opplyser en politikilde til Aftonbladet.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse onsdag at Bengtsson trolig er bortført, men mener at han er i live. Politiet opplyste at de har fått inn mange tips fra publikum, men ville ikke gi noen detaljer om innholdet i disse tipsene.

Tvert imot beklager politiet den store publisiteten rundt bortføringen av Bengtsson, som er ugift og ikke har barn. Også Bengtssons familie og Sibas ledelse reagerte onsdag kraftig på massemedienes dekning av saken.

Overvåker familien

- Når det går så langt at medier leier helikoptre for å overvåke familiens villa, har det gått altfor langt, heter det i en pressemelding fra Siba.

Både Siba og politiet mener at slikt krenker familiens Bengtssons integritet, og dessuten at det kan forhindre politietterforskningen.

- Mediedekningen setter Fabian Bengtsson og hans familie i direkte fare. Medier har jo gitt detaljerte opplysninger om familien, heter det i pressemeldingen.

- Det er svært uheldig. Vi har interesse at det kommer ut så få detaljer som mulig, sier politiets innsatssjef, Klas Friberg.

Politiet opplyser at de arbeider ut fra teorien om at det er snakk om kidnapping, men vil ikke si noe om hva som kan være motivet eller om det er kommet krav om løsepenger.

Bortført mandag

Mandag morgen like før klokka åtte gikk Fabian Bengtsson gikk ut av huset der han bor i Göteborg. Han gikk mot garasjen et stykke unna for å kjøre til kontoret, men han kom aldri fram til Sibas hovedkontor.

Knapt tre timer seinere skal Bengtssons far ha fått en SMS-melding fra sønnen, der det sto «bortført mot min vilje».

Faren, Bengt Bengtsson, forsøkte å ringe tilbake, men da var mobiltelefonen allerede skrudd av.

- Jeg kan verken avkrefte eller bekrefte dette, sier polititjenestemann Sven Ahlbin.

Interpol og svensk politi skal jakte på flere kidnappere. Ifølge Aftonbladet leter Interpol nå etter gjerningsmennene over hele verden. 32-åringen er direktør i familiekonsernet, der hans far er konsernsjef. Elektronikkjeden Siba har også flere varehus i Norge, og er verdsatt til to milliarder kroner.

Bilen funnet

Politiet etterlyste tidlig Fabian Bengtssons bil, en mørkegrå BMW M3, i forbindelse med bortføringen. Onsdag formiddag meldte politiet at bilen var funnet i Göteborg. Bilen sto parkert med en bot på vindusruta, men politiet ville ikke si når boten var blitt skrevet ut.

Politiet havnet mandag i en biljakt på en slik BMW, men måtte gi opp fordi det ble for farlig, ifølge Aftonbladet.

Bilen skal ha kjørt ut på motorveien, som fører både til Stockholm og til Oslo. Norske politikamre er alarmert om saken.

Mulig skinnmanøver

Politiet er overbevist om at flere personer står bak bortføringen. Trolig ble det brukt minst en bil i tillegg til BMWen. En mulighet er at en av kidnapperne kjørte bort i BMWen, som en skinnmanøver, mens Fabian Bengtsson ble kjørt bort i en annen bil.

Sibas hovedkontor i Göteborg holdt onsdag et informasjonsmøtet for sine ansatte.

- Samtlige ansatte ved hovedkontoret, rundt 100 personer, var til stede på møtet. Alle er selvsagt opprørte, og de hadde selvsagt mange spørsmål, forteller informasjonsansvarlig Sylvia Nord.

(NTB)

-Bildetekst(er):

Scanpix ID: sp6b327fGÖTEBORG 20050119

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media