REDDET: - Jeg var ute og spilte, ellers hadde jeg aldri vært ute på den tiden, sier 25 år gamle Joakim, som avverget en voldtekt i Sverige forrige helg. Illustasjonsfoto:  AP Photo / Richard Vogel
REDDET: - Jeg var ute og spilte, ellers hadde jeg aldri vært ute på den tiden, sier 25 år gamle Joakim, som avverget en voldtekt i Sverige forrige helg. Illustasjonsfoto:  AP Photo / Richard VogelVis mer

Svensk mann (25) var ute og spilte Pokémon Go - avverget voldtekt

- Ellers hadde jeg ikke vært ute på den tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag for en snau uke siden var 25 år gamle Joakim fra Bålsta, cirka fem mil nordvest for Stockholm, ute på en nattestid og spilte Pokémon Go, da han fikk avverget det politiet mistenker er en voldtekt.

Fikk dårlig magefølelse

Til Expressen forteller Joakim at han hørte en svak lyd fra skogen. Da han oppsøkte lyden så han en naken gutt som lå oppå ei jente og holdt henne for munnen.

JAKTET POKÉMON BAK RATTET: En mann på Pokémon-jakt hadde uflaks bak rattet da han kolliderte inn i en parkert politibil. Video: YouTube/Baltimore Police via Storyfu Vis mer

- Jeg gikk fram og spurte hvordan hun hadde det. Hun sa at hun hadde det vondt og ville bort derfra. Jeg spurte gutten hva han holdt på med. Han svarte bare at hun var full og sa at alt var ok, forteller han.

I nærheten fantes det også en gutt og ei jente. Jenta var tydelig preget av det som pågikk.

Ifølge lokalavisen Enköpings-Posten hadde Joakim sett de fire personene tidligere på kvelden. Da hadde han fått en dårlig magefølelse.

- Guttene hadde planer om å gå da jeg ringte politiet, men jeg sa til dem at de skulle stoppe og sitte ned. Jeg ser skummel ut når jeg er sint, forteller 25-åringen.

To mistenkt

De to guttene ble pågrepet av politiet, men ble sluppet ut igjen etter å ha blitt avhørt. Mistanken mot dem gjenstår.

- En mann er mistenkt for voldtekt og en er mistenkt for å være medhjelper, sier Tommy Karlsson ved politiet i Uppsala län.

Både de to jentene og de to guttene er under 18 år.

POKÉMON GO INTRODUKSJON: Mange lurer på hva Pokemon GO egentlig er, hva det går ut på og hvordan det spilles. I denne videoen viser vi de første, enkle tingene man skal prøve å oppnå. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. (Skjermopptak) Vis mer

- Jeg er bare glad for at jeg stoppet dem og fikk dem tatt, forteller Joakim.

Pokémon Go, som blander GPS-teknologi og virtuell virkelighet, har siden det ble sluppet nylig, fått massiv oppmerksomhet i mediene.

Noe skyldes spillets voldsomme popularitet, men også det faktum at flere Pokémon-spillere har gjort likfunn mens de har vært ute og spilt.

Tidligere denne uken fant en 49 år gammel mann på Pokémon-jakt et lik i en kanal i Odense i Danmark, og i forrige uke fant en 19-åring fra Wyoming en død kropp da hun var ute for å spille.

Pokémon GO går for tiden som en farsott over hele verden, og har både ført til økonomisk vekst og fysiske skader. Flere norske sykehus har til og med sett seg nødt til å advare mot bruk av spillet.