Svensk mann døde etter at han tok svinevaksinen

Hjertetransplantert pasient støtet fra seg hjertet.

VAKSINE: Dødsfallet i Sverige settes direkte eller indirekte i sammenheng med vaksinen. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
VAKSINE: Dødsfallet i Sverige settes direkte eller indirekte i sammenheng med vaksinen. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): En svensk mann i 50-årene døde nylig kort tid etter at han vaksinerte seg mot svineinfluensa. Ifølge Aftonbladet hadde han nettopp fått et nytt hjerte.Det er ifølge avisa første gang et dødsfall i Sverige settes i direkte sammenheng med vaksinen. Det har vært andre dødsfall i Sverige kort tid etter at noen har fått vaksinen, men disse personene har allerede hatt alvorlige, kroniske sykdommer.

- Vaksinen er den direkte eller indirekte årsaken til mannens død, sier Ingemar Persson, lege og forsker ved Läkemedelsverket til avisa.Overrasker fagmiljøeneSvenske helsemyndigheter vil ventelig informere om dødsfallet på en pressekonferanse i dag. I både Norge og Sverige anbefales hjertetransplanterte å vaksinere seg.

Avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk hadde da Dagblade snakket med ham i dag tidlig vanskelig for å tro at det var en sammenheng, før han fikk dette bekreftet av svenskene. Men senere fikk han ny informasjon om saken.- Det viser seg at pasienten, som var hjertetransplantert, ikke hadde tatt medisinene mot avstøtning på riktig måte, sier Madsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.