Svensk mann døde etter at han tok svinevaksinen

Hjertetransplantert pasient støtet fra seg hjertet.

VAKSINE: Dødsfallet i Sverige settes direkte eller indirekte i sammenheng med vaksinen. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
VAKSINE: Dødsfallet i Sverige settes direkte eller indirekte i sammenheng med vaksinen. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): En svensk mann i 50-årene døde nylig kort tid etter at han vaksinerte seg mot svineinfluensa. Ifølge Aftonbladet hadde han nettopp fått et nytt hjerte.Det er ifølge avisa første gang et dødsfall i Sverige settes i direkte sammenheng med vaksinen. Det har vært andre dødsfall i Sverige kort tid etter at noen har fått vaksinen, men disse personene har allerede hatt alvorlige, kroniske sykdommer.

- Vaksinen er den direkte eller indirekte årsaken til mannens død, sier Ingemar Persson, lege og forsker ved Läkemedelsverket til avisa.Overrasker fagmiljøeneSvenske helsemyndigheter vil ventelig informere om dødsfallet på en pressekonferanse i dag. I både Norge og Sverige anbefales hjertetransplanterte å vaksinere seg.

Avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk hadde da Dagblade snakket med ham i dag tidlig vanskelig for å tro at det var en sammenheng, før han fikk dette bekreftet av svenskene. Men senere fikk han ny informasjon om saken.- Det viser seg at pasienten, som var hjertetransplantert, ikke hadde tatt medisinene mot avstøtning på riktig måte, sier Madsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer