Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk mann får kjøreforbud i Norge etter å ha blitt tatt i fotoboks 20 ganger

Prøvde å skjule ansiktet og ble tatt ved en tilfeldighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk statsborger i 40-åra ble onsdag dømt til 21 dagers betinget fengsel, 45 000 kroner i bot og kjøreforbud i Norge i 18 måneder. Han ble tatt i å råkjøre forbi fotobokser i Norge hele 20 ganger på ett og et halvt år.

Mannen skjulte ansiktet sitt for kameraene hver gang, men ble sporet opp ved tilfeldighet. Nå får ikke svensken kjøre bil i Norge de neste 18 månedene.

Det var Østlandets Blad som først omtalte saken.

Skjedde tilfeldigvis Mannen hadde rast forbi fotobokser i ett og et halvt år da han ble oppdaget av en kvinnelig politibetjent i høst. Hun var på vei ut til en kontrollpost og la merke til en bil som kjørte fortere enn resten av bilene på veien. 

- Hun foretok en gjennomsnittsfartsmåling med «Trip-Track»-utstyret i tjenestebilen og fant at tiltalte kjørte 123 km/t i 100-sonen, heter det i dommen.

Mannen ble stoppet, kontrollert og gitt ei bot. Da politibetjenten sjekket registreringsnummeret, så hun at den samme bilen hadde kjørt for fort forbi mang en fotoboks.

- N.N. gikk inn og så på en del av bildene som var tatt av de forskjellige fotoboksene og etter hennes oppfatning liknet det hun kunne se av førerne på disse bildene, klart på tiltalte, skriver retten.

Selv samme dag hadde bilen kjørt for fort forbi to fotobokser. Og det var også andre biler.

Dømt for 20 tilfeller Ifølge retten disponerte mannen, på grunn av sin posisjon, fritt lånebiler hos en bilforhandler. Mannen ble tiltalt for 25 fartsovertredelser med ulike biler, frifunnet for fem av tilfellene og dømt for 20.

Svensken hadde prøvd å skjule ansiktet sitt på alle bildene, men retten beskriver at de blant annet brukte klær, ei klokke, måten mannen satt på, hvordan han holdt rattet og holdning til å fastsette at det faktisk var den tiltalte svensken som kjørte bilene.

Hastighetene var alt fra 90 i 80-sonen, 98 i 80-sonen, 104 i 80-sonen, 84 i 70-sonen og 128 i 80-sonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!