Svensk mann kidnappet i Ukraina - oppført med bostedsadresse i Norge

- Er gift med en kvinne fra Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske mannen som skal være kidnappet i Ukraina, kommer fra Vest-Sverige, men er også oppført med adresse i Rogaland i Norge.

Naboer Dagbladet har snakket med, forteller at svensken jobbet i området.

- Han har bodd her i cirka to år, og er etter det jeg er kjent med gift med en kvinne fra Ukraina, sier en nabo av mannen til Dagbladet.

Naboen forteller at svensken leier en leilighet i et mindre borettslag, men har vært borte i noen uker nå.

- For om lag to uker siden dro de på ferie, sier naboen.

Mannen er forretningsmann, ifølge Anton Gerasjenko ved Ukrainas utenriksdepartement, og har forretninger både i Ukraina og Russland, skriver Expressen.

I et intervju med det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti opplyser separatistlederen Igor Bezler at svensken er blitt tatt til fange, skriver Expressen.

Det skjedde i går, den 20. juli, og mannen blir holdt i området Horlivka, sier Andrej Lysenko, ved Ukrainas råd for nasjonal sikkerhet og forsvar, ifølge det ukrainske nyhetsbyrået Interfax.

- Vi kjenner til dette, men UD kommenterer ikke kidnappinger. Vi henviser videre til Rikskriminalpolitiet, sier Lena Tranberg ved det svenske Utenriksdepartementet til Expressen.

- En svensk statsborger er meldt savnet i Ukraina og kan være bortført mot sin vilje, sier Fredrik Kärrholm på Rikskriminalpolitiet til samme avis.

Ifølge Aftonbladet ble mannen tatt ved en veisperring i nærheten av Perevalsk i Luhansk-regionen. Ifølge ukrainske medier som Expressen siterer er det seperatister som har tatt mannen til fange.

Dagbladet følger saken.