Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk mann siktet for deltakelse i Brussel-terror

Svensken ble pågrepet fredag.

BOMBE: Det ble store skader på flyplassen i Brussel da bombene gikk av. FOTO: Reuters
BOMBE: Det ble store skader på flyplassen i Brussel da bombene gikk av. FOTO: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble en svensk statsborger pågrepet i tilknytning til Brussel-terroren i mars.

I dag bekrefter den belgiske påtalemyndigheten at de har siktet fire av de seks personene som ble pågrepet under flere aksjoner i Brussel fredag.

Siktet svenske Én av de siktetde er den svenske statsborgeren, som navngis av flere utenlandske medier.

Én av de andre som ble pågrepet er Mohamed Abrini, mannen som antas å være den siste mistenkte etter terrorudåden i Paris i november i fjor.

Abrini ble etterlyst av belgisk politi to uker etter terroraksjonen i Paris. 31-åringen ble fanget opp av et overvåkingskamera på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før angrepene i Paris i november i fjor, skriver NTB.

«Hattemannen» Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i Paris-angrepene. Abdeslam og Abrini er begge av marokkansk herkomst og omtales i belgiske medier som barndomsvenner.

Belgisk politi har siden terroraksjonen 22. mars jaktet på en mann med hatt og lys jakke som ble sett med en bagasjetralle på flyplassen kort tid før det smalt. Mannen gikk sammen med Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, som utløste hver sin bombe på flyplassen.

Politiet fant en udetonert bombe på flyplassen og tror tredjemann satte fra seg en stor bag og flyktet fra stedet før selvmordsaksjonen.

Hvorvidt Abrini er hattemannen, er fremdeles uklart, ifølge påtalemyndighetene i Belgia.

Hele Norges coronakart