Moss:

Svensk mann skutt - knyttes til Foxtrot

Mannen i 30-åra som er skutt i Moss skal ha bånd til det tungt kriminelle Foxtrot-nettverket i Sverige, ifølge Dagbladets opplysninger.

SKYTING: En mann i 30-åra er skutt i Moss tirsdag ettermiddag. Politiet jakter minst to bevæpnede gjerningspersoner, etter at det skal ha blitt avfyrt så mange som sju-åtte skudd. Video: Anton Lier. Reporter: Mats Mørk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MOSS / OSLO (Dagbladet/Expressen): Tirsdag ettermiddag fikk politiet meldinger om flere skudd utenfor Mossehallen i Moss.

En mann i 30-åra ble flydd til Ullevål sykehus.

Skadeomfanget er foreløpig uklart, men etter det Dagbladet får opplyst skal mannen ha blitt truffet av flere skudd i det som mistenkes å være et målrettet angrep.

Så langt er ingen pågrepet for skytingen, men politiet jakter minst to personer som skal ha forlatt stedet i det som beskrives som en mørk bil.

Seint tirsdag kveld melder NRK at politiet skal ha navngitte personer i kikkerten, som de undersøker om kan knyttes til skytingen.

Bånd til Foxtrot-nettverket

Wilhelm Bjølseth, politiets innsatsleder på stedet, opplyste tidligere tirsdag kveld at mannen som er skutt er kjent for dem fra tidligere.

Ifølge Dagbladets opplysninger dreier seg som en svensk mann i midten av 30-åra fra Stockholm-området. Han er straffedømt både i Norge og Sverige.

SKUTT: Tirsdag kveld gjør politiet omfattende undersøkelser på åstedet for skytingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SKUTT: Tirsdag kveld gjør politiet omfattende undersøkelser på åstedet for skytingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Videre får Dagbladet og svenske Expressen opplyst at mannen skal være knyttet til det tungt kriminelle Foxtrot-nettverket i Sverige, som i høst har vært involvert i en blodig gjengkrig som har kostet en rekke mennesker livet.

Norsk politi har tidligere bekreftet at nettverket også opererer i Norge.

Øst politidistrikt ønsker foreløpig ikke å kommentere Dagbladets opplysninger, utover å bekrefte at fornærmede er svensk statsborger.

- Det jeg kan si er at det er en mann i 30-åra som er skutt, sier Harald Holmsen, jourhavende jurist i Øst politidistrikt.

Vil ikke bekrefte

Tirsdag kveld er gruppen for organisert kriminalitet i politidistriktet koblet på etterforskningen.

- Det er veldig tidlig i etterforskningen. Det vi har gått ut med foreløpig at vi jakter gjerningspersoner, sier politiadvokat Christian Finnanger til Dagbladet.

PÅ STEDET: Wilhelm Bjølseth opplyser at de jakter på minst to gjerningspersoner som forlot stedet i en mørk bil. Foto: Terje Bendiksby / NTB
PÅ STEDET: Wilhelm Bjølseth opplyser at de jakter på minst to gjerningspersoner som forlot stedet i en mørk bil. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Heller ikke han ønsker å kommentere Dagbladets opplysninger om skuddofferets miljøtilknytning.

- Jeg ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte tilknytning til noen konkrete miljøer. Det er noe vi må etterforske, sier Finnanger.

Samarbeid over grensa

Finnanger kan imidlertid opplyse at politiet samarbeider med sine kolleger i Sverige allerede tirsdag kveld.

- Det handler i første omgang om opplysninger om fornærmede, i og med at han er svensk statsborger, sier politiadvokaten.

Politiet har også gjort det som er beskrevet som ekstra tiltak på grensa over til Sverige.

- Det handler om kontroll av utgående trafikk, sier Finnanger.

UNDERSØKELSER: Politiet har både etterforskere og kriminalteknikere utenfor Mossehallen tirsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB
UNDERSØKELSER: Politiet har både etterforskere og kriminalteknikere utenfor Mossehallen tirsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Bombeattentat i Drøbak

Tirsdagens skyting er den andre episoden i Øst politidistrikt på relativt kort tid, med bånd til Sverige.

Tidligere i høst ble det detonert ei bombe utenfor et bolighus i Drøbak, ikke langt fra Moss, som politiet seinere har satt i sammenheng med liknende bombeattentater over grensa.

Ingen personer ble fysisk skadd i eksplosjonen, men boligens inngangsparti ble påført omfattende materielle skader.

- Alvorlig skadd

- Det er ingen grunn til å se disse i sammenheng per nå, men det er klart at det er noe vi må undersøke, sier Finnanger.

I 21-tida tirsdag kveld er fremdeles helsesituasjonen for mannen som ble skutt, uavklart.

- Det siste jeg har hørt er at han skal være alvorlig skadd, sier Finnanger.

Like før klokka 23 melder politiet at fornærmede trolig kommer til å overleve, skriver NRK.