Svensk mann skutt og drept i Haiti, foran øynene på kjæresten

Skal ha gjort motstand da han ble ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk mann i 40-åra ble lørdag skutt og drept i Haiti, foran øynene på kjæresten. Drapet skjedde under et ran, ifølge Aftonbladet.

På vei til hotell

Gilbert Fouchard ved generalkonsulatet i det karibiske landet opplyser at paret var på vei til et hotell, etter at de hadde mistet en forbindelse på hjemreisen.

På vei til hotellet i utkanten av hovedstaden Port-au-Prince ble de konfrontert av to menn, som hadde til hensikt å rane dem, sier Fouchard.

- De forsøkte å ta ryggsekken hans, men han hadde passet og alle eiendelene sine der, så han gjorde motstand. Da tok en av mennene fram en pistol og skjøt ham.

Mannen ble fraktet til sykehus, der han døde av skadene. Kjæresten er fysisk uskadd, men svært preget av hendelsen.

- Det er en stor tragedie, sier Fouchard.

Svært fattig

Haiti, det ene av to land på øya Hispaniola (øya kalles også tidvis Haiti), er ett av verdens aller fattigste land, og er preget av en historie med brutale og undertrykkende regimer og naturkatastrofer.

Voldelige demonstrasjoner skjer hyppig, og ransnivået er forholdsvis høyt. Norsk UD råder folk til å ta «fornuftige forholdsregler»:

«Det anbefales å kle seg enkelt og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frambrudd. Det anbefales ikke å gå alene. Dårlig belyste områder bør unngås. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter.»

- Haiti gjennomgår nå svært vanskelige tider. Den politiske situasjonen er veldig usikker, og selv er jeg ekstremt forsiktig med hvor jeg beveger meg, sier Fouchard.