STOR AKSJON:
Mannskap fra Norske redningshunder er på plass ved Skogshorn i Hemsedal, der en svensk mann er blitt tatt av snøskred. Mannen er funnet og forsøk på gjennoppliving satt i gang på stedet. Hundefører Thomas  Øye og redningshunden Trym  fant den savnede klatreren i Hemsedal i dag.

Foto: Norske redningshunder / NTB scanpix
STOR AKSJON: Mannskap fra Norske redningshunder er på plass ved Skogshorn i Hemsedal, der en svensk mann er blitt tatt av snøskred. Mannen er funnet og forsøk på gjennoppliving satt i gang på stedet. Hundefører Thomas Øye og redningshunden Trym fant den savnede klatreren i Hemsedal i dag. Foto: Norske redningshunder / NTB scanpixVis mer

Svensk mann tatt av snøskred ved Skogshorn i Hemsedal

Stort skred på 50 ganger 200 meter gikk torsdag morgen. Mannen er sendt til sykehus og tilstanden er kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Ved 11-tida ble mannen funnet. Redningsmannskaper drev lenge livredning på stedet, men 32-åringen er nå fløyet til Ullevål sykehus i luftambulanse. Tilstanden til mannen er kritisk.

Den 32 år gamle svensken ble tatt av et is- og snøras i Hemsedal.

- Jeg kan bekrefte at en personer er savnet. Personen har blitt tatt av et snøras ved sørveggen på Skogshorn, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Tom Richard Johansen, til Dagbladet.

Ulykken skjedde i forbindelse med isklatring.

Mannen ble funnet av en redningshund.

- Det var redningshunden Trym og hundefører Thomas Øye som fant den savnede, skriver Norske Redningshunder i en pressemelding.

Det tok hunden rundt 30 sekunder å lokalisere mannen.

Tre venner Ulykken ble meldt inn klokken 09.00 av en person i følget til offeret.

- Det er en svensk mann på 32 år som er tatt av raset i Hemsedal. Han var en del av et følge på tre isklatrere. De to andre er fysisk uskadde, skriver Nordre Buskerud politidistrikt på Twitter.

SØRSIDA: En mann ble i dag tidlig tatt av et skred i sørveggen på Skogshorn. Foto: Wikipedia
SØRSIDA: En mann ble i dag tidlig tatt av et skred i sørveggen på Skogshorn. Foto: Wikipedia Vis mer

Skredet er 50 meter bredt og 200 meter langt.

- Det er et stort skred, og vi har satt inn store ressurser i søket. Både politihelikopter, Sea King og luftambulanse søker etter personen, sier Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til Dagbladet.

- Ulykken fant sted høyt oppe i fjellet, og det er grunn til å tro at personen drev med isklatring da snøraset gikk, sier Viste.

Hundesøk Seks hunder er satt inn i søket.

- Nytt snøskred har gått i området ved Skogshorn, grensefjellet mellom Hemsedal og Valdres.

Fjellet er et populært turistmål året rundt, og toppen måler 1728 meter over havet. Fjellet er lett tilgjengelig fra øst og nord, mens sørsida er stupbratt og kun benyttet av is- og fjellklatrere.

Saken oppdateres.

STORE MANNSKAP: Det ble satt inn store ressurser i søket etter 32-åringen torsdag. 

Foto: Norske redningshunder / NTB scanpix
STORE MANNSKAP: Det ble satt inn store ressurser i søket etter 32-åringen torsdag. Foto: Norske redningshunder / NTB scanpix Vis mer