I RETTEN: Den tiltalte mannen i 30-åra ble i august fengslet i Östersunds tingsrätt. Foto: Robert Henriksson / TT / NTB Scanpix
I RETTEN: Den tiltalte mannen i 30-åra ble i august fengslet i Östersunds tingsrätt. Foto: Robert Henriksson / TT / NTB ScanpixVis mer

Svensk mann tiltalt for å kaste datteren (11 md.) ned fra kraftverk

Datteren er alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er i tiltalt for å ha prøvd å drepe sin elleve måneder gamle datter for en drøy måned siden. Ifølge tiltalen kastet han babyen fra et kraftverk i Jämtland, slik at hun falt ned på betongen 20 meter under, skriver Aftonbladet.

I tillegg til drapsforsøk er mannen i 30-åra også tiltalt for vold og trusler mot kona da hun prøvde å stoppe ham i å skade barnet.

Innrømmer vold

Mannen medgir at han skadet datteren og utøvde vold mot kona. Han nekter derimot for å ha forsøkt å drepe babyen; tidligere har han forklart at han mistet jenta, og at den egentlige hensikten var å ta livet av seg selv.

Statsadvokat Eva Lena Rimér er imidlertid ikke i tvil om at barnefaren måtte vite at datteren kunne dø av behandlingen.

- Jeg mener det var en åpenbar risiko for at barnet kunne dø av fallet, og at det var hensikten da han kastet det, sier Rimér til Aftonbladet.

Kastet bord

I forkant av datterens fall ble flere naboer vitne til at familiefaren oppførte seg voldsomt hjemme. Han kastet et bord ut av et vindu og skal i dette tidsrommet også ha vært voldelig mot kona.

Etter dette kjørte han ifølge vitnene rundt i nabolaget, før han til slutt krasjet. Så tok han med seg datteren til kraftverket, der han altså skal ha kastet henne fra stor høyde.

Den tiltalte mannens forsvarer Andreas Victor sier klienten har psykiske problemer.

- Alle, også min klient, håper det går bra på sykehuset, sa advokaten ved fengslingen i august.