Svensk mann tiltalt for å kaste datteren (11 md.) ned fra kraftverk

Datteren er alvorlig skadd.

I RETTEN: Den tiltalte mannen i 30-åra ble i august fengslet i Östersunds tingsrätt. Foto: Robert Henriksson / TT / NTB Scanpix
I RETTEN: Den tiltalte mannen i 30-åra ble i august fengslet i Östersunds tingsrätt. Foto: Robert Henriksson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En mann er i tiltalt for å ha prøvd å drepe sin elleve måneder gamle datter for en drøy måned siden. Ifølge tiltalen kastet han babyen fra et kraftverk i Jämtland, slik at hun falt ned på betongen 20 meter under, skriver Aftonbladet.

I tillegg til drapsforsøk er mannen i 30-åra også tiltalt for vold og trusler mot kona da hun prøvde å stoppe ham i å skade barnet.

Innrømmer vold

Mannen medgir at han skadet datteren og utøvde vold mot kona. Han nekter derimot for å ha forsøkt å drepe babyen; tidligere har han forklart at han mistet jenta, og at den egentlige hensikten var å ta livet av seg selv.

Statsadvokat Eva Lena Rimér er imidlertid ikke i tvil om at barnefaren måtte vite at datteren kunne dø av behandlingen.

- Jeg mener det var en åpenbar risiko for at barnet kunne dø av fallet, og at det var hensikten da han kastet det, sier Rimér til Aftonbladet.

Kastet bord

I forkant av datterens fall ble flere naboer vitne til at familiefaren oppførte seg voldsomt hjemme. Han kastet et bord ut av et vindu og skal i dette tidsrommet også ha vært voldelig mot kona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer