Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk massemorder arrestert

En 23 år gammel lærerstudent i Sverige har tilstått tre særdeles brutale drap, men politiet etterforsker ytterligere fem liknende drap. Felles for sakene er den svært brutale måten drapene er utført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen har så langt tilstått å ha drept tre personer, men i løpet av de fire siste årene tror politiet at han kan ha vært involvert i tilsammen åtte drap. Politiet forsøker nå å finne fellesnevnere, og kartlegger mulige transportveier fra 23-åringens hjem i Stockholms utgangsstrøk.

Lærerstudenten ble arrestert i begynnelsen av mai mistenkt for et dobbeltdrap i Skarpsnäck. Han har fortalt politiet hvordan han drepte en jevnaldrende mann og dennes 21-årige kjæreste. Parets hund ble også drept.

Nylig tilsto mannen også et tredje drap på en 74-årig mann.

- Det som er felles er den grove volden, sier den svenske kriminalinspektør Martin Stein til Aftonbladet.

Derfor har etterforskerne kontaktet mordutredningene i flere andre saker der ekstrem vold er brukt.

Angrep øynene

Flere av mordene har det til felles at morderen tydelig har angrepet ofrenes øyne. Det gjelder i de tre tilståtte drapene, og et uløst fall i Visby på Gotland. Der ble en resepsjonist på Wisby Hotell myrdet 2. desember 1996. Hun skal ha blitt utsatt for svært brutal behandling.

Andre saker politiet etterforsker:

 14. oktober 1996 myrdes en 25-årig student på Vallhallavägen i Stockholm.

 6. juli 1995 myrdes en 60-årig jødisk antikvitetsforhandler i Frejgatan i sentrale Stockholm.

 Nyttårsaften til 1995 myrdes en 16-åring utenfor Fryshuset i Hammarbyhamnen. Offerets ene hånd hugges av.

 1. september 1994 en 59-årig lærer blir drept med kniv i sin leilighet på Söder i Stockholm.

- I to av tilfellene, mordet på Vallhallavägen og det på Frejgatan, finnes det likheter i visse detaljer. Hva det er kan jeg ikke gå inn på, men det handler ikke om vold mot øynene, sier sjefsetterforsker ved Stockholmspolitiet Bo Wide.

Kriminaltekniske undersøkelser skal nå sammenligne blodspor og hårtester fra de ulike drapene.

Ville bli lærer

I garderoben på mannens gutterom fant politiet en blodig sandal. Blodet viste seg å tilhøre den 74-årige mannen som ble drept etter omfattende tortur i 1996. 23-åringen som er født i Sverige har hatt en traumatisk oppvekst. Begge foreldrene kommer fra det tidligere Jugoslavia, og forholdet til faren var komplisert. Faren døde for noen år siden.

Moren til 23-åringen forteller i et intervju at den mistenkte seriemorderen skulle bli lærer på ungdomskolen.
- Han er flink til å forstå barn, sier 23-åringens mor til Aftonbladet.

Han studerer på lærerhøyskolen i Stockholm, og har allerede tatt flere vekttall i pedagogikk. Moren tror ikke sønnen er skyldig i drapene.

- Nei, det er umulig. Politiet har sagt at han ikke kan bevise sin uskyld. De har fortalt han at han skal tilstå, hevder moren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!