Svensk massemorder drept i mulig blodhevn

For 20 år siden drepte han fire personer like etter at han ble løslatt fra sikring. Fredag tok sønnen til et av ofrene en blodig hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredagens mord utenfor Centralen i Stockholm viser seg å ha en grusom forhistorie. Mordofferet er nemlig selv en morder, skriver Aftonbladets nettutgave i dag.

Det hele startet i forstaden Brandbergen for 20 år siden. Den da 22 år gamle mannen var på permisjon fra en sikringsdom på en rettspsykiatrisk klinikk. Han var seks år tidligere dømt for en meget brutal voldtekt.

Skjøt kvinne under voldtekt

Sammen med tre menn og en kvinne drakk han sprit i en leilighet. Da de tre andre mennene sovnet ved firetiden truet han kvinnen med våpen og voldtok henne.

Under voldtekten gikk våpenet av, og kvinnen døde. Skuddet vekte kvinnens bror og forlovede, som sov i rommet ved siden av. Han drepte de og sistemann som oppholdt seg i leiligheten. De ble funnet skutt og med halsen skåret over.

Kvinnen ble først funnet dagen etter - slengt ned i heissjakten.

På grunn av ofrenes bakgrunn som sigøynere sa politiet da at de fryktet for hevnaksjoner. Men hevnen kom først 20 år seinere, bare et par måneder etter at 42-åringen ble løslatt fra fengsel.

En 36 år gammel mann, sønn av et de mannlige ofrene og nevøen til den voldtatte og drepte kvinnen, meldte seg i går for politiet. Han er nå mistenkt for å ha skutt massemorderen i sin egen bil. Han kommer fra en familie som er rammet av flere kriminaltragedier. Før mordet på faren og tanten hadde tre av farens søsken blitt drept.