TAKKER: Denne sms-en blir tatt godt i mot av blodgiverne. Foto: NTB Scanpix
TAKKER: Denne sms-en blir tatt godt i mot av blodgiverne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Svensk melding hylles som verdens beste sms

Blodgivere får beskjed når blodet de har donert blir benyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere britiske medier og andre internasjonale nettsteder har trukket fram superlativene når de skal beskrive den svenske blodbankens nye initiativ, melder Aftonbladet.

Nå tikker det inn en sms hos blodgiveren når blodet vedkommende har donert benyttes.

Sms-snakkis «Takk! Blodet du donerte den xx xx xx (datoen, red.anm.) har nå hjulpet en pasient. Mvh Blodcentralen», står det i meldingen som bekrefter at blodet har kommet til nytte.

Tekstmeldingen ble for alvor en snakkis da den svenske New York-baserte designeren Robert Lenne la den ut på Twitter, skriver Aftonbladet.

Innlegget ble delt mer enn 2000 ganger.

Håper sms-en kan spre seg Blant avisene som har meldt sin interesse er britiske The Independent og Metro. Også på Reddit har blodgiver-sms-en blitt diskutert.

Hittil er det bare sentralene i Stockholm og Dalarne som benytter tjenesten.

- Nå håper vi flere blodsentraler i Sverige skal gjøre det samme. Men det handler litt om hvilke ressurser og muligheter man har, sier talskvinne Ulrika Ljung i Blodkommunikation Sverige.

Hun sier sms-tjenesten blir satt stor pris på av blodgiverne.

- Man ser jo i sosiale medier og i våre egne kanaler at det blir veldig verdsatt. Mange skriver «verdens beste sms», for eksempel på Instagram. Det er jo den beste bekreftelsen man kan få.