Svensk militærtopp torturerte kona

Konas venninne anmeldte ham,

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En av Sveriges øverste forsvarsansatte er tiltalt for svært alvorlig mishandling av kona gjennom mange år.

Generalmajor Tony Stigsson gjorde kometkarriere i det svenske forsvaret. Han har deltatt på middager med det svenske kongeparet og statsministeren. Nå er han blant annet mistenkt for å ha bundet kona fast i et trappegelender i kjelleren før han mishandlet henne.

Kvinnen selv skyldte mange av skadene på rideturene hun tok. Men til slutt betrodde hun seg til en venninne om den langvarige og alvorlige mishandlingen hun ble utsatt for.

Venninne grep inn

Det var venninnen som etter en stund selv valgte å anmelde forholdet, skriver Expressen.

Bevisene knytter seg blant annet til skader på en slags ribbevegg i kjelleren i huset der ekteparet bodde, der det er merker etter et rep. Deler av hendelesforløpet er hemmeligstemplet, men det er klart at det dreier seg om grove overgrep og voldtekt.

Ved et tilfelle brakk mannen konas fingre da hun prøvde å beskytte ansiktet mot mishandlingen. Et annet punkt i tiltalen skjedde under en ferjetur til Finland da Stigsson og kona deltok under 50-års-feiringen til en av Stigssons kolleger. Vitner hørte kvinnen skrike om hjelp fra lugaren mens ektemannen mishandlet henne.

En telefonsamtale mellom ektefellene ble tatt opp på bånd og skal også legges fram for retten. Parets to døtre skal også vitne i rettssaken som starter neste uke.