EN AV SVERIGES MEKTIGSTE: Christer Ericsson (74) regnes som en av Sveriges mektigste næringslivsaktører. Her fra 2006. Foto: Lars Pehrson / Svenska Dagbladet / NTB Scanpix
EN AV SVERIGES MEKTIGSTE: Christer Ericsson (74) regnes som en av Sveriges mektigste næringslivsaktører. Her fra 2006. Foto: Lars Pehrson / Svenska Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer

Svensk milliardær forsvunnet til havs

Båten funnet i drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den svenske næringslivstoppen og milliardæren Christer Ericsson (74) er savnet, etter at båten hans ble funnet drivende utenfor Göteborg. Det opplyser familien hans i en pressemelding, referert av Göteborgs-Posten:

«Det er med stor sorg vi må meddele at min mann / vår far J. Christer Ericsson har vært savnet til sjøs siden i går.»

Stor leteaksjon

En stor leteaksjon med politiet, kystvakta og Sjöräddningssällskapet har vært resultatløs, og sjansen for å finne 74-åringen i live anses som liten.

«Vi ber om at familien og de nærmeste får være i fred i denne vanskelige tida», skriver de pårørende i pressemeldingen.

Det var i går ettermiddag at den svenske hovedredningssentralen ble varslet om en tom fritidsbåt som lå og drev nord for øya Åstol. I båten ble det funnet fiskeredskap, og liner hang utfor ripa. Redningsmannskapet sluttet seg raskt til at vedkommende om bord hadde falt i vannet.

Først i dag kommer det altså fram at den savnede er Ericsson. Politiet mistenker ikke at noe kriminelt har skjedd.

- Vi tror det dreier seg om en ulykke, sier inspektør Torbjörn Edvinsson ved politiet i Västra Götaland til Expressen.

Suksess

Ericsson, opprinnelig sjøkaptein, grunnla på 70-tallet selskapet Consafe, som drev med løsninger innen sjøtransport. Seinere fokuserte selskapet på bygging av bolig- og serviceplattformer for oljeindustrien og ble svært suksessrikt.

74-åringen har i løpet av karrieren grunnlagt rundt 40 selskaper. Hans nåværende hovedselskap, JCE Group, har 4000 ansatte i ti land. Ericsson anses å være en av de mektigste personenene i svensk næringsliv.

Christer Ericsson var sjelden i mediene, men var i 2006 gjest i det populære radioprogrammet «Sommar» på P1.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer